Cât costă o vacanţă de poveste în țara lui Moș Crăciun
26 Noiembrie 2019 17:15
Laponia a devenit o atracţie turistică tot mai solicitată în ultimii ani. Ţara lui Moş Crăciun este preferată şi de moldovenii care vor să petreacă sărbătorile de iarnă ca în poveşti.

Oraşul Rovaniemi din Laponia, acolo unde este reşedinţa lui Moş Crăciun, găzduieşte în perioada sărbătorilor de iarnă peste 500 de mii de turişti din întreaga lume, printre care şi moldoveni. Statisticile arată că ofertele turistice spre această destinaţie de basm au crescut cu 25 la sută în ultimii ani trei ani. Pachetele turistice se vând acum cu reduceri şi costă de la 600 până la 2.500 de euro. Totuşi cele mai solicitate pachete sunt cele de mijloc, în sumă de 1.800 de euro. Oferta include cazare pentru patru zile şi trei nopţi într-un hotel de patru stele, două mese pe zi, zbor cu escală prin Bucureşti sau Kiev şi excursii, scrie publika.md

Potenţialii clienţi pot opta şi pentru o vacanţă mai activă care include: plimbări cu renii lui Moş Crăciun ori cu câini huskey, dar şi excursii prin Casa Moşului. În perioada sărbătorilor de iarnă, turiştii care vizitează Laponia pot avea ocazii unice să admire aurora boreală.

Unii pot petrece o noapte într-un hotel de gheaţă din Laponia. Costul unei camere pentru două persoane începe de la 300 de euro.

Potrivit agenţiilor de turism, până acum, peste 300 de moldoveni şi-au cumpărat o vacanţă în Laponia.

Comentarii: 0  
 
TAGURI