Viorel Morari cere majorarea numărului de procurori
15 Noiembrie 2019 12:15
Șeful Procuraturii Anticorupție, Viorel Morari, cere majorarea numărului de procurori în cadrul instituției pe care o conduce, de la 720 la 750, și a personalului auxiliar, de la 700 la 750 de unități.

El a expediat o scrisoare președintei Parlamentului, prin care solicită revizuirea Hotărârii Parlamentului privind aprobarea numărului de personal al Procuraturii.

Într-un comunicat de presă se arată că volumul de muncă al procurorilor din Procuratura Anticorupție a crescut mult peste estimările făcute în perioada când a fost aprobat numărul de personal al Procuraturii. Astfel, suprasolicitarea procurorilor nu permite întreprinderea tuturor măsurilor prevăzute de lege pentru cercetarea sub toate aspectele, completă și obiectivă, a circumstanțelor cauzelor, precum și asigurarea efectuării urmăririi penale într-un termen rezonabil, se arată în comunicat.

Procuratura Anticorupție solicită votarea modificărilor solicitate în timp util, astfel încât acestea să se regăsească și în proiectul Legii Bugetului pentru anul 2020.

Comentarii: 0  
 
TAGURI