Promo-LEX a raportat peste 300 de incidente pe parcursul desfăşurării scrutinului
21 Octombrie 2019 11:00
Toate cele 361 de incidente la alegerile din 20 octombrie, raportate de către observatorii Promo-LEX până la ora 21.30, au fost prelucrate de echipa Misiunii de observare.  

Observatorii Promo-LEX au raportat şi trei cazuri de agitaţie electorală sau PR negru, care au avut loc în Chişinău, raionul Edineţ şi raionul Cimişlia. De asemenea, au existat şi două cazuri de transportare organizată a alegătorilor, în raionul Ialoveni şi în satul Băcioi, municipiul Chişinău.

În ultimul raport al zilei, care cuprinde segmentul de timp între 18.30 şi 21.20, se arată că au fost constatate 6 cazuri de intimidare a observatorilor Misiunii – trei în raionul Floreşti şi câte unul în raionul Dubăsari şi în municipiile Chişinău şi Bălţi.

Anularea buletinelor de vot înainte de închiderea secţiei de votare şi utilizarea neconformă a buletinelor de vot se numără printre incidentele constatate de Misiunea de observare a Promo-LEX.

Misiunea de observare fixează şi cinci situaţii în care persoane neautorizate aveau prezenţa nejustificată în incinta secţiei de votare sau în raza de 100 m de acestea şi şapte cazuri de acte de violenţă sau intimidări ale alegătorilor sau altor persoane.

Comentarii: 0  
 
TAGURI