VIDEO // Arme și muniții în cantități impunătoare, găsite la un medic legist din capitală
17 Octombrie 2019 15:00
Activitatea infracțională a bărbatului în vârstă de 59 de ani a fost documentată de forțele de ordine timp de 4 luni.

Inițial, acesta era suspectat doar de distrugerea mai multor documente ce reflectau activitatea de serviciu. Astfel, polițiștii au descins cu mai multe percheziții la domiciliul, automobilul și biroul de serviciu al bărbatului.

În urma perchezițiilor efectuate de forțele de ordine, la domiciliul bărbatului au fost depistate și ridicate documente din arhiva subdiviziunii în care activa, două pistoale, două arme de vânătoare, 7 încărcătoare de tip AKM (automat Kalașnikov), peste 500 cartușe de luptă, 6 grenade de mână și una de tip F1.

Toate obiectele explozibile și armele au fost ridicate de către criminaliști și îndreptate la CTJ EJ, pentru a fi supuse expertizării și stabilirea caracteristicelor a armelor și munițiilor.

Este de menționat că atât armele, cât și munițiile depistate bărbatul le deținea ilegal.

Dacă acesta va fi găsit vinovat pentru „Luarea, sustragerea, tăinuirea, degradarea sau distrugerea documentelor, imprimatelor, ştampilelor sau sigiliilor”, riscă până la 32.500 lei amendă sau până la 2 ani de închisoare, iar pentru păstrarea ilegală a armelor şi muniţiilor bărbatul va fi pedepsit cu amendă până la 47.500 de lei sau până la 3 ani de închisoare.

Oamenii legii cercetează cazul.

Comentarii: 0  
 
TAGURI