Lotul olimpic al R.Moldova a primit invitaţia oficială de a participa la Jocurile Olimpice
8 Octombrie 2019 13:30
Lotul olimpic al R.Moldova a primit invitaţia oficială de a participa la Jocurile Olimpice, care vor avea loc în perioada 24 iulie - 9 august 2020 la Tokyo.

Surse din cadrul Comitetului Naţional Olimpic şi Sportiv (CNOS) au comunicat agenţiei INFOTAG că, în ajun, la Chişinău a venit o delegaţie din Japonia pentru a semna un acord de colaborare în acest sens. Astfel, sportivii moldoveni vor putea merge în Japonia cu o lună înainte de începerea Jocurilor Olimpice pentru a participa la stagii de pregătire în oraşele Tsuruoka şi Nishikawa.

Primarul oraşului Tsuruoka, Osamu Minakawa, a menţionat că oraşul dispune de facilităţi sportive în stare excelentă pentru pregătirea arcaşilor, judocanilor şi altor sportivi moldoveni. Iar la Nishikawa canotorii vor avea toate condiţiile necesare pentru antrenament.

Potrivit preşedintelui CNOS, Nicolae Juravschi, aproape toate cheltuielile şi le vor asuma autorităţile Japoniei. COS va achita doar cheltuielile de drum.

La momentul actual, şapte sportivi moldoveni sunt calificaţi la Jocurile Olimpice. E vorba de atleţii Serghei Marghiev, Lilia Fisikovici, Dimitriana Surdu, Zalina Petrivskaia, arcaşa Alexandra Mârca, înotătoarea Tatiana Salcuţan şi luptătoarea Anastasia Nichita.

Comentarii: 0  
 
TAGURI