Autoritatea Aeronautică Civilă are un nou şef
10 Septembrie 2019 18:15
 Octavian Nicolaescu este noul director al Autorității Aeronautice Civile (AAC), potrivit blogului de aviație Runway 08.

Potrivit unor surse, numirea vinde după ce Radu Bezniuc și­a dat demisia din funcţia de director al AAC, pe care a exercitat­o din anul 2016. În şedinţa de Guvern din 24 octombrie, ar urma să fie anunţată oficial despre această mutare, scrie mold-street.com. 

Conform datelor de pe profilul de LinkedIn al lui Octavian Nicolaescu, între anii 1997 și 2011, a îndeplinit mai multe funcții în cadrul întreprinderii de stat Aeroportul Internațional Chișinău, printre care și Director Administrativ. A lucrat şi în cadrul Tcell Tajikistan, fiind director de produs principal (CPO), dar şi la compania Moldcell, inclusiv în perioada cînd acolo şef era Chiril Gaburici, actualul ministru al Economiei şi Infrastructurii. Radu Bezniuc a condus Autoritatea Aeronautică Civilă din anul 2016.

Totodată unele surse spun că este o persoană din anturajul lui Ilan Şor, controversatul primar de Orhei şi preşedinte al Consiliului de Administraţie al companiei Avia Invest, care gestionează Aeroportul Internaţional Chişinău. Demisia lui Radu Bezniuc vine după ce premierul Pavel Filip ar fi depistat la Autoritatea Aeronautică Civilă un excedent bugetar de circa 40 milioane de lei, dar şi ca urmare a opoziţiei fostului director la anumite scheme dubioase promovate în domeniul aviaţiei civile.

Comentarii: 0  
 
TAGURI