Record de medalii pentru Moldova la cel mai important concurs din Asia
29 August 2019 14:15
Vinurile din Moldova au înregistrat un nou record de medalii la concursul Asia Wine Trophy 2019. 35 de vinuri fiind medaliate cu aur, iar 21 cu medalii de argint. Competiția s-a desfășurat în perioada 18-21 august, la Daejeon, Coreea de Sud.

Concursul Asia Wine Trophy este cel mai mare concurs de vinuri din Asia care se desfășoară sub patronajul Organizației Internaționale a Viei și Vinului (OIV), fiind înscrise peste 4000 de probe din întreaga lume, iar aprecierea calității vinurilor a fost efectuată de experți din 26 de țări, inclusiv 6 degustători din Republica Moldova.

Concursul a continuat cu o expoziție specializată „Daejeon Wine Festival” la care au participat 18 producători din Republica Moldova, reuniți la cel mai impresionant stand al expoziției sub umbrela brandului național vinicol „Wine of Moldova”. Expoziția se află la cea de-a 7-a ediție și oferă o platformă pentru noi contacte de afaceri și de expansiune a culturii vinului printre consumatori. 

Industria vitivinicolă reprezintă doar 5% din totalul exporturilor, având un rol important în economia Moldovei și servind drept sursă de venit pentru mai mult de 200 de mii de oameni. În ultimii ani, Moldova a început să-și orienteze exporturile către piețele de calitate din UE și Asia, câștigând peste o mie de medalii la concursuri internaționale.

Comentarii: 0  
 
TAGURI