Înțelegerile între PAS-PPDA și PSRM privind formarea unui nou Guvern este ilegală, Roman Mihăeș
7 Iunie 2019 23:55
Orice înțelegere nocturnă între PAS-PPDA și PSRM, privind formarea unui nou Guvern este ilegală, după decizia de astăzi a Curții Constituționale. Este opinia juristului Roman Mihăeș, exprimată într-o postare pe Facebook, transmite democracy.md cu referire la timpul.md.

„Conform Regulamentului Parlamentului, trebuie să fie creată o Comisie pentru alegerea Președintelui Parlamentului. Daca reprezentanții tuturor fractiunilor nu vor fi informați legal despre ședinta în plen și nu vor avea posibilitatea să delege reprezentanți în această Comisie, rezultatele vor fi nelegitime», a scris Mihăeș pe Facebook.

Curtea Constituţională a explicat astăzi că termenul de 90 de zile, în care Parlamentul nou-ales trebuie să formeze Guvernul, curge de la data validării alegerilor. Alegerile Parlamentare din 24 februarie au fost validate în data de 9 martie 2019 şi până astăzi, 7 iunie, au trecut 90 de zile calendaristice.

La rândul, său, juristul Partidului Acțiune și Solidaritate, Sergiu Litvinenco, a scris pe Facebook că, dacă se învestește un Guvern azi sau mâine, Curtea Constituțională ar putea declara neconstituțional decretul de numire a cabinetului de miniștri. Potrivit lui, argumentul ar fi că termenul-limită ar fi fost ieri, 6 iunie.

 

Comentarii: 0  
 
TAGURI