15 oi au fost înscrise la o şcoală dintr-un sătuc din Franţa
8 Mai 2019 14:15
Eveniment inedit în satul francez Crets en Belledonne: ca să evite închiderea unei clase, din lipsă de copii, părinţii s-au hotărât să înscrie, simbolic, 15 oi, pentru a completa numărul insuficient de şcolari. 

Elevii Saute-MoutonBaaaaah-Bęte şi Panurge, printre alţii, au fost incluşi pe listele şcolare din satul aflat la poalele Alpilor, relatează AFP, citată de Agerpres. 

 

Şcoala a admis în luna martie faptul că una dintre cele unsprezece clase ale sale va fi închisă la începutul anului şcolar după o uşoară reducere a numărului de elevi, de la 266 la 261. 

 

Marţi dimineaţă, un fermier a intrat în şcoală cu aproximativ 50 de oi însoţite de câinele său, iar cincisprezece dintre acestea - cu certificate de naştere - au fost înscrise „oficial”, în prezenţa elevilor, a părinţilor şi a cadrelor didactice. 

 

„Cu aceasta nu ar trebui să mai avem închiderea” clasei, a declarat zâmbind organizatoarea, care a recunoscut că „a apelat la umor pentru a mobiliza oamenii” şi pentru a evita această situaţie „mizerabilă” în şcoala în care primăria a investit mult în ultimii ani. 

 

Părinţii se temeau că, în cazul închiderii uneia dintre clase, celelalte ar fi supraîncărcate. 

 

Comentarii: 0  
 
TAGURI