România continuă să sprijine parcursul european al Republicii Moldova
25 Aprilie 2019 09:30
Stadiul actual al cooperării Republica Moldova-UE a fost discutat de secretarii de stat ai MAEIE în cadrul întrevederilor cu secretarul de stat al Ministerului Afacerilor Externe al României, transmite democracy.md.

România a asigurat că va continua să sprijine parcursul european al Republicii Moldova şi a îndemnat autorităţile să-şi consolideze eforturile pentru implementarea reformelor asumate de Republica Moldova în contextul Acordului de Asociere cu Uniunea Europeană.

La fel, a fost discutată cooperarea în cadrul Parteneriatului Estic, ambele părţi împărtăşind importanţa valorificării reuniunilor de nivel înalt preconizate să aibă loc la mijlocul lunii mai pentru lansarea unei reflecţii cuprinzătoare despre perspectivele Parteneriatului Estic.   

În discuțiile secretarului de stat și omologul său român s-a aflat stadiul proiectelor bilaterale implementate în țara noastră cu sprijinul financiar din partea Guvernului României în domeniul social, protecției mediului, schimbărilor climaterice, renovarea punctelor de trecere a frontierei comune, dar și alte subiecte de interes comun de pe agenda bilaterală.

Comentarii: 0  
 
TAGURI