SONDAJ // Ilan Șor și formațiunea sa sunt apreciați pozitiv de o treime din cetățeni
9 Aprilie 2019 10:50
Activitatea liderului Partidului Politic ȘOR, Ilan Șor este apreciată de o treime din populația Republicii Moldova, potrivit celui mai recent sondaj realizat de Compania IMAS, transmite democracy.md.

Potrivit cercetării sociologice, 33% din respondenți au apreciat drept pozitivă activitatea lui Ilan Șor, el fiind în topul celor 5 cei mai apreciați lideri politici.

Sondajul mai arată că Ilan Șor este mai apreciat decât majoritatea liderilor politici din actualul Parlament. Spre exemplu, nivelul de apreciere pentru lidera PSRM Zinaida Greceanîii este de 31,6%, iar pentru Maia Sandu și Andrei Năstase este și mai mic.

Și activitatea Partidului Politic ȘOR este apreciată de 31,3% dintre respondenți, ajungând la nivelul Blocului Acum, care la alegerile parlamentare a obținut un rezultat de trei ori mai mare.

Sondajul a fost realizat de Compania IMAS la comanda Partidului Democrat pe un eșantion de 1110 persoane, având o marjă de eroare de 3%.

Amintim că Ilan Șor este cel mai tânăr lider politic din actualul Parlament. Popularitatea sa a crescut în ultimii ani datorită proiectelor și inițiativelor sale realizate în calitate de primar al orașului Orhei. El a fost cel care a implementat proiecte noi pentru Moldova – magazine, farmacii și locuințe sociale, transport public modern și gratuit, modernizarea curților, etc.

Și Partidul Politic ȘOR, care a participat în premieră la un scrutin parlamentar este în continuă ascensiune, datorită activității sale politice. În noul Parlament, formațiunea a prezentat deja un set de priorități legislative pentru îmbunătățirea calității vieții. Printre inițiativele legislative prezentate de deputații Partidului „ȘOR” se numără implementarea Strategiei de dezvoltare a gospodăriilor agricole colective (colhozurile) și protecția producătorului agricol autohton; adoptarea legii privind “Medicamente gratuite garantate pentru pensionari”; modificarea legii privind sistemul de pensii de stat care să asigure majorarea semnificativă a pensiei minime, astfel încât să reprezinte 80% din salariul mediu; adoptarea unei legi privind anularea impozitelor la produse și mărfuri vândute în magazinele sociale; adoptarea Strategiei Naționale privind Stimularea revenirii concetățenilor în țară. De asemenea, Partidul Politic „ȘOR” propune și anularea imunității parlamentare pentru deputați.

Comentarii: 0  
 
TAGURI