Un blogger dezminte știrea falsă tirajată de presa din trustul Platon-Țopa, despre Vlad Plahotniuc
26 Februarie 2019 15:30
Bloggerul Eugen Luchianiuc demontează, într-o postare pe Facebook, știrea fasă despre ziua participării  la vot a liderului PDM, Vad Plahotniuc, tirajată intens de presa din trustul Platon-Țopa. Amintim că ProTV, TV8 și JurnalTV susțin că Plahotniuc ar fi votat în ziua de 23 februarie, dar fără să aducă nicio probă concludentă în acest sens, informează Democracy.MD, cu referire la Politics.MD.

Eugen Luchianiuc le-a demonstrat angajaților respectivelor instituții media că nu au nicio tangență nu doar cu deontologia profesională, ci și cu meseria de jurnalist în genere.

„Este așa un tool, YouTube Data Viewer. El este hostat de Amnesty International USA, organizație normală probabil, nu ca Amnesty Moldova care susține mayașii, dar nu-i despre asta. De 2 ore, așa-numita presă independentă bagă la greu fake-news despre clipul lui Plaha la secția de vot. Înainte să scrii trebuie să verifici. Alde TV8.MD, durnal și restul, poftim screen și link, a scris Luchianiuc.

Partidul Democrat din Moldova anunță că va veni în scurt timp cu un comentariu oficial la știrea dată de PRO TV, Jurnal TV, TV8, dar și mai multe portaluri care îi favorizează pe Maia Sandu și Andrei Năstase. Sursele media vizate afirmă că liderul PDM, Vlad Plahotniuc, ar fi votat în altă zi, decât 24 februarie.

„Așteptam încă puțin timp sa mai publice unele surse media, care de obicei preiau Fake News-uri de genul asta, după care vom da detalii despre, probabil, cea mai haioasa gafa media din ultimii ani. Până acum au difuzat-o Pro Tv, TV8, Jurnal, și alte surse media”, a scris pe Facebook purtătorul de cuvânt al PDM, Vitalie Gamurari.

Comentarii: 0  
 
TAGURI