Ministerul Finanțelor: Implementarea Facilității de Creditare a Tinerilor
20 Februarie 2019 17:15
Lansarea Facilității de Creditare a Tinerilor (FCT) inițiată de Ministerul Finanțelor a luat start și este integral bazată pe fondurile disponibile ale liniilor de credit investiționale circulante finanțate din împrumuturi externe de stat pentru dezvoltarea sectorului real, acordate de Banca Mondială și Fondul Internațional de Dezvoltare Agricolă. Recreditarea tinerilor antreprenori este efectuată prin intermediul Instituțiilor Financiare Participante partenere (IFP) locale  interesate, care î-și asumă toate riscurile de credit și au semnate cu Ministerul Finanțelor Contracte de Recreditare, transmite democracy.md.

Implementarea FCT are scopul diminuării constrângerilor legate de accesul limitat al tinerilor la resurse financiare favorabile și acordării sprijinului suplimentar prin reducerea dobânzilor la credite. Ratele promoționale ale FCT sunt diminuate cu 2 puncte procentuale în raport cu rata dobânzii de referință anuală anunțată IFP de minister semi-anual conform condițiilor generale și termenilor Contractelor de Recreditare în vigoare în cadrul liniei de credit finanțatoare respective.

Transparența costurilor resurselor poate fi asigurată prin consultarea paginii web a Ministerului Finanțelor privind ratele ministerului de recreditare anunțate pentru recreditarea IFP intermediare http://mf.gov.md/ro/datoria-sectorului-public/proiectele-directoratului-liniei-de-credit.

Directoratul Liniei de Credit. Tel. (022) 238246, 238248, 232963. 

Comentarii: 0  
 
TAGURI