Autoritățile ruse au împiedicat delegației MAEIE, să se întâlnească cu piloții eliberați
12 Februarie 2019 19:27
Delegația Republicii Moldova care a plecat ieri la Moscova a fost împiedicată de autoritățile ruse să se întâlnească cu piloții eliberați. Mai mult, Lionel Buruiană și Mihai Crihana se află în custodia unui ONG și nu în cea a guvernului Federației Ruse, transmite democracy.md cu referire la timpul.md.

„Pentru moment, oficialii moldoveni continuă să depună eforturi pentru a se întâlni cu cetățenii eliberați din prizonierat și a demara procedurile necesare aducerii de urgenta a acestora în Republica Moldova. În aceste sens s-a luat legătura cu organizația indicata de către autoritățile ruse și suntem în așteptarea permisiunii de a ajunge la cetățenii noștri. Au fosta făcute toate pregătirile logistice pentru ca aceștia sa poate fi aduși acasă în orice moment”, se arată într-un comunicat al Ministerului Afacerilor Externe și Integrării Europene.

Diplomația de la Chișinău precizează că în componenta echipei MAEIE deplasata la Moscova se afla și un cadru medical care imediat ce se va permite accesul va evalua starea de sănătate a celor doua persoane și va acorda asistenta necesara pentru ca ele sa ajungă în cele mai bune condiții acasă.

Amintim că liderului formațiunii Partidul Nostru, Renato Usatîi, a declarat ieri că președintele Igor Dodon a dat disperat telefoane la Moscova și a cerut ca prizonierii să nu fie transmiși delegației MAEIE, pentru ca el să obțină un profit electoral maxim din tragedia celor doi moldoveni.

La rândul său, Andrian Candu a spus, tot ieri, că Igor Dodon a dat dovadă de un cinism ieşit din comun în acest caz şi că ar putea fi cercetat penal pentru acest gest.

„Iată de cât cinism a dat dovadă Igor Dodon, pentru a obţine nişte dividend politice. Acest lucru ar putea constitui subiectul unui dosar penal pe numele lui Dodon, care şi-a luat ostatici propriii cetăţeni”, a spus Andrian Candu. «Trei ani şi ceva de zile insituţiile noastre s-au chinuit să-ш ascoată pe acei oameni din Afganistan şi au reuşit acest lucru. Dodon, însă, a vorbit cu prietenii lui de la Moscova, iar şi avionul, care trebuia să zboare la Chişinău, s-a deplasat la Moscova. Ei sunt ţinuţi acolo deja trei luni, pentru ca Dodon să profite de ei în campania electorală. Iar pe urmă, să vină pe cal alb şi să spună că el i-a eliberat”, a mai declarat Andrian Candu.

Comentarii: 0  
 
TAGURI