Diaspora.Voteaza.md, o nouă aplicație web lansată de CEC
11 Februarie 2019 17:15
Comisia Electorală Centrală (CEC) a lansat o nouă aplicație web - Diaspora.Voteaza.md - destinată cetățenilor cu drept de vot ai Republicii Moldova, care, în ziua alegerilor, se vor afla în afara țării. Scopul acestui instrument este a le facilita accesul la pentru exercitarea dreptului la vot, transmite democracy.md.

Lansarea a avut loc în cadrul unui eveniment desfășurat astăzi, 11 februarie curent, la care au fost invitați reprezentanții mass-media. Specialiștii din cadrul CEC au prezentat jurnaliștilor noua aplicație și cum aceasta urmează a fi folosită.

Astfel, odată ce vizitatorul a accesat pagina Diaspora.Voteaza.md, browserul îi va cere confirmarea pentru localizarea geografică a acestuia. Imediat ce aplicaţia primeşte informaţia solicitată, în funcție de geolocalizarea utilizatorului, va indica trei secții de votare care se află cel mai aproape de localitatea respectivă, precum și traseul în aplicația google.maps sau o altă aplicație din telefon, sau calculator. Pe pagina Diaspora.Voteaza.md pot fi găsite și informații despre secția de votare respectivă, așa ca: adresa fizică, numele instituției sau clădirii în incinta căreia este deschisă acea secție. Mai mult ca atât, pe acest site poate fi găsită întreaga listă a secțiilor de votare care vor fi organizate peste hotarele Republicii Moldova - grupate pe țări, în ordine alfabetică.

Tot astăzi, a fost prezentat, celor prezenți, modul în care va fi vizualizată prezența la vot pe parcursul zilei alegerilor, dar și rezultatele preliminare ale acestora după închiderea secțiilor de votare. Menționăm că această interfață a fost creată în urma hackathonului electoral – Innovoter, care a avut loc în septembrie 2018 și la care au participat peste 30 de tineri pasionați de IT și web-design.

Comentarii: 0  
 
TAGURI