PNL este pregătit de campanie electorală - astăzi au discutat și despre lista parlamentara
28 August 2014 14:44
2800 0 Victoria Lisic Politics.MD
Astăzi a avut loc şedinţa Biroului Permanent Central al PNL, care a luat în dezbatere mai multe chestiuni importante în contextul campaniei electorale ce se apropie. Printre acestea au fost adoptarea textului privind Ziua Independenţei, activitatea stafului, lista parlamentara, convocarea Delegaţiei Politice Naţionlale a PNL, atitudinea faţă de acţiunea Tricolorul Unităţii Naţionale, organizată de asociaţii obşteşti unioniste pe 14 septembrie, şi mobilizarea participanţilor, situaţia din filialele PNL teritoriale, pregătirea conceptului electoral (Platforma, Program, Mesaje), relansarea organizaţiei Tineretului Naţional Liberal.

Astăzi  a avut loc şedinţa Biroului Permanent Central al PNL, care a luat în dezbatere mai multe chestiuni importante în contextul campaniei electorale ce se apropie. Printre acestea au fost adoptarea textului privind Ziua Independenţei, activitatea stafului, lista parlamentara, convocarea Delegaţiei Politice Naţionlale a PNL, atitudinea faţă de acţiunea Tricolorul Unităţii Naţionale, organizată de asociaţii obşteşti unioniste pe 14 septembrie, şi mobilizarea participanţilor, situaţia din filialele PNL teritoriale, pregătirea conceptului electoral  (Platforma, Program, Mesaje), relansarea organizaţiei Tineretului Naţional Liberal.

În lista electorală vor fi promovate persoane active din PNL şi CU de la centru şi din teritoriu, în primul rînd reprezentanţi ai entităţilor componente ale CU, inclusiv tineri, în primii zece, respectindu-se şi principiul promovării femeilor. PNL pledează pentru invitarea unor persoane mai cunoscute pe lista PNL, unioniste ferme, dar care să nu fie coruptibile la trecerea eventual în Parlament. De asemenea, printre primii pe listă vor fi reprezentanţii celor mai active filiale ale PNL din raioane, cu reputaţie apreciată. Unii membri ai PNL au formulat dezideratul de a fi invitaţi români de peste Prut şi din Diaspora, care au şi cetăţenia Republicii Moldova.
Programul electoral pentru patru ani al PNL va însemna un program concret de realizare a Unirii celor două state româneşti până în 2018, printr-un proces intens de integrare intraromânească, pe a cărui bază se vor face Platforma şi Mesajele electorale.
În privinţa tinerilor, care se vor constitui în curând într-o platformă naţionalistă, aceştia se vor încadra în activitatea stafului PNL şi vor coagula tinerii dezamăgiţi de alte entităţi, care lucrează activ să îi impiedice să adere la PNL.

Au fost împărţite obligaţiile legate de conceptul campaniei electorale, de agitaţie şi de crearea Guvernului Consiliului Unirii, mai multe aspecte urmând să fie discutate peste o săptămînă.

Comentarii: 0  
 
TAGURI