Ghimpu consider că blocul ACUM este unul oligarhic
25 Decembrie 2018 15:24
Binomul PAS – PPDA nu va aduna toate voturile, pentru că și ei sunt copiii oligarhilor. Declarația îi aparține președintelui de onoare al PL, Mihai Ghimpu și a fost făcută pe pagina sa de facebook. Mai mult, Ghimpu susține că blocul electoral ACUM, în fruntea căruia se află Maia Sandu și Andrei Nastase, mimează că promovează integrarea europeană a Republcii Moldova, transmite democracy.md.

„Consider, că acest bloc ACUM, mai bine zis MUCA, este la fel unul oligarhic, de orientare pro-rusă și n-are nimic pro-UE, decât folosirea acestui obiectiv, întrucât direcția pro-Rusia este ocupată de PSRM și PCRM...”, a scris Mihai Ghimpu. Acesta mai spune că misiunea liderilor ACUM este de a-și elibera patronii din închisoare, iar pentru a-și atinge scopul, după alegerile parlamentare, aceștia vor face coaliție cu PDM sau PSRM.

Ghimpu este convins că blocul ACUM nu va fi susținut de unionioști, deoarece Năstase i-a alungat din PMAN, atunci când ei au vrut să protesteze alături de PPDA. ”Având în vedere “decizia” orgolioasă și îngâmfată, luată de Năstase și Sandu față de participarea PL împreună cu blocul ACUM, consider că PL trebuie neapărat să participe în alegerile din 24 februarie” a mai scris Ghimpu.

Luni, președintele PL, Dorin Chirtoacă a anunțat că a primit un răspuns din partea blocului ACUM, prin care i se propune ca liberalii să candideze pentru una din circumscripțiile penrtu care Năstase și Sandu nu au desemnat candidați.  Printre acestea se numără cele din Transnistria, Găgăzuia, Orhei și Briceni, unde nici liberalii, nici blocul ACUM nu au șanse să câștige.

Comentarii: 0  
 
TAGURI