Candu: Guvernul va aloca 37 de milioane de lei pentru ajutoarele de sărbători
21 Decembrie 2018 18:51
Guvernul a transmis Parlamentului hotărârea prin care își asumă răspunderea pentru extinderea numărului beneficiarilor de ajutor de sărbători cu 61 de mii de oameni. Declarația a fost făcută de către președintele Parlamentului, Andrian Candu. Acesta a precizat că de astăzi încep să curgă cele 72 de ore pentru ca deputații care sunt împotriva deciziei Executivului să o conteste, transmite democracy.md.

„Noi am luat act de această decizie a Guvernului. Și potrivit procedurii, de astăzi încep să curgă cele 72 de ore pentru ca deputații care sunt împotriva acestei decizii să depună o moțiune de cenzură. Până luni la ora 15:00 este termentul de depunere a moțiunii de cenzură”, a spus Andrian Candu.

Amintim că Guvernul și-a angajat astăzi răspunderea pentru ca încă 61 de mii de persoane să primească ajutor de 600 de lei de sărbători, Parlamentul este în imposibilitate de a adopta legi organice.

„Dinamica pozitivă a încasărilor la buget, economia stabilă și prognozele pentru 2019 ne permit să extindem lista beneficiarilor de acest ajutor de 600 de lei de sărbători”, a declarat premierul Pavel Filip.

Ajutoarele vor ajunge la peste 8.000 de persoane de vârsta a treia, care nu primesc pensii, ci alocaţii sociale de câteva sute de lei, deoarece nu au un stagiu complet de cotizare sau nu au putut demonstra cu acte că au lucrat.

De asemenea, ajutorul de sărbători va ajunge și la peste 47 de mii de persoane cu dizabilităţi. Dintre acestea, aproape 27 de mii sunt adulţi cu nevoi speciale din copilărie, iar peste 10 mii – copii.

Totodată, câte 600 de lei vor primi şi cele peste cinci mii de persoane care şi-au pierdut întreținătorul.

Pentru aceste jutoare, Guvernul va aloca 37 de milioane de lei, din Bugetul de stat.

Comentarii: 0  
 
TAGURI