La Odesa s-a desfășurat cea de-a II ședință privind resursele de apă pe rîul Nistru
20 Decembrie 2018 13:00
Ieri la Odesa s-a desfășurat a doua ședință a Comitetului de coordonare a proiectului „Consolidarea cooperării transfrontaliere şi gestionarea integrată a resurselor de apă în bazinul fluviului Nistru" implementat de OSCE în cooperare cu PNUD şi UNECE, transmite democracy.md cu referire la politics.md.

Delegația Republicii Moldova a fost condusă de Secretarul de stat în domeniul mediului din cadrul Ministerului Agriculturii, Dezvoltării Regionale și Mediului.

Subiectele abordate au fost: revizuirea şi aprobarea rezultatelor şi bugetului primului an de implementare a proiectului; revizuirea şi aprobarea planului de lucrări şi bugetului pentru al doilea an de implementare a proiectului.

Menționăm că scopul proiectului este de a contribui la promovarea gestionării integrată a resurselor de apă din bazinul râului Nistru pentru a consolida dezvoltarea durabilă prin actualizarea analizei transfrontaliere de diagnostic.

Amintim că proiectul include 3 componente şi anume: analiza resurselor de apă, a ecosistemelor relevante și a utilizării acestora; dezvoltarea structurii politice, juridice și instituționale, mandatului și autorității Comisiei pentru bazine hidrografice pentru dezvoltarea cooperării la nivelul bazinului hidrografic; îmbunătățirea monitorizării resurselor de apă și a biodiversității, utilizarea lor rațională și schimbul informaţiei în interiorul bazinului fluviului Nistru.

Comentarii: 0  
 
TAGURI