PAS, PPDA și partidului lui Filat creează Blocul BEM ACUM
11 Decembrie 2018 12:54
Partidul Liberal Democrat din Moldova nu este acceptat în blocul electoral format din PAS și PPDA, deoarece are tangențe directe cu furtul miliardului din băncile moldovenești. De această părere este jurnalistul român Victor Nichituș, într-un material publicat pe platforma Vox Publika, transmite democracy.md.

„Maia Sandu/Andrei Năstase nu acceptă participarea Partidului Liberal Democrat din Moldova în acest bloc pentru că această formațiune politică este asociată cu dispariția miliardului din băncile moldovene”, notează Victor Nichituș.

Autorul sesizează și faptul că principala preocupare a actualilor lideri ai PLDM a fost, în ultima perioadă, găsirea unor modalități pentru eliberarea din pușcărie a lui Vlad Filat.

„Politicienii moldoveni sunt conștienți că furtul miliardului nu este doar o problemă financiară, ci și una politică. Voi aminti că, după arestarea lui Vlad Filat, președintele fondator al acestei formațiuni, conducerea PLDM a torpilat formarea unei majorități parlamentare fiind interesată de găsirea unor modalități pentru eliberarea acestuia”, scrie jurnalistul.

 

Rolul fostului premier Filat, încarcerat pentru corupție, în furtul miliardului a fost unul bine conturat, notează Nichituș.

„Chiar dacă actualii lideri ai liberal democraților încearcă să nege orice implicare a liberal-democraților în falimentarea Băncii de Economii, Vlad Filat a avut un rol în furtul miliardului, iar această formațiune politică a deținut funcția de prim-ministru în perioada dispariției acestei impunătoare sume. Liberal-democrații moldoveni au avut toate pârghiile pentru stoparea acestui furt. Lipsa unor acțiuni concrete în acest sens îi fac direct răspunzători pentru devalorizarea leului și pentru criza financiară prin care a trecut statul moldovean”, constată Victor Nichituș.

„Pierderile financiare suportate de moldoveni au rămas în memoria colectivă, de asta umbra PLDM în blocul electoral condus de Maia Sandu/Andrei Năstase poate îndepărta o parte din alegători”, conchide autorul citat.

Comentarii: 0  
 
TAGURI