Vladimir Voronin s-a întâlnit cu Ambasadorul Turciei în Moldova Mehmet Selim Kartal
22 August 2014 14:55
La 22 august 2014, Preşedintele PCRMVladimir Voronin a avut o întrevedere cu Mehmet Selim Kartal, Ambasador Extraordinar şi Plenipotenţiar al Republicii Turcia în Republica Moldova.

La 22 august 2014, Preşedintele PCRM Vladimir Voronin a avut o întrevedere cu Mehmet Selim Kartal, Ambasador Extraordinar şi Plenipotenţiar al Republicii Turcia în Republica Moldova.

În cadrul întrevederii, Preşedintele PCRM a adus felicitări poporului turc în legătură cu desfăşurarea primelor alegeri prezidenţiale directe şi victoria în scrutin a lui Recep Tayyip Erdogan.
Totodată, Vladimir Voronin şi Mehmet Kartam au efectuat un schimb de opinii vizavi de situaţia internă din Republica Moldova în contextul preconizatelor alegeri parlamentare din toamna anului curent.
La fel, părţile au discutat situaţia din UTA Gagauz-Yeri. Vladimir Voronin a subliniat în acest context că, poziţia PCRM rămîne clară şi neschimbată privind respectarea strictă a prevederilor legislative ale statutului autonomiei. Preşedintele PCRM a menţionat că, în perioada 2001-2009 în Găgăuzia, spre deosebire de perioada actuală au fost realizate mai multe proiecte de ordin economic, social şi umanitar, care au creat condiţii de integrare mai eficientă a locuitorilor regiunii în procesele de modoernizare şi dezvoltare a Republicii Molodva.

În finalul întrevederii, Ambasadorul turc şi-a expus speranţa că următoarele alegeri parlamentare se vor desfăşura într-un spirit democratic şi transparent, pentru beneficiul ţării noastre şi a popotului ei.

Comentarii: 0  
 
TAGURI