Actualul secretar general de stat al Ministerului Finanțelor propus de către prim-ministrul Pavel Filip a candidat pentru a conduce instituția
4 Decembrie 2018 15:47
Actualul secretar general de stat al Ministerului Finanțelor, Ion Chicu, a fost propus de către prim-ministrul Pavel Filip candidat pentru a conduce instituția. Anunțul a fost făcut de către șeful Executivului după ședința săptămânală a PDM, transmite democracy.md.

„Chiar astăzi urmează să fac demersurile necesare către președintele Igor Dodon și sper că de această dată să nu aibă obiecții. Domnul Dodon spunea că nu este împotriva profesioniștilor”, a spus Pavel Filip.

Ion Chicu are 48 de ani. Acesta a fost numit secretar genera al Ministerului Finanțelor în data de 2 ianuarie 2018. Până atunci a fost consultant în domeniul managementului finanțelor publice în diferite proiecte la Ministerul Finanțelor, Banca Mondială, dar și alte organizații internaționale. Candidatul propus pentru șefia Ministerului Finanțelor a fost membru al Consiliului de Administrație al Băncii de Dezvoltare a Consiliului Europei. Ion Chicu a deținut anterior funcții responsabile în structurile de stat: consilier al prim-ministrului și viceministru al Finanțelor. A urmat stagii profesionale în Belgia, Olanda, SUA, Polonia, Slovenia, Austria. Ion Chicu vorbește fluent limbile rusă, engleză și franceză. Este căsătorit și are trei copii.

Funcția de ministru al Finanțelor a devenit vacantă în data de 30 noiembrie, când Octavian Armașu a fost numit guvernator al Băncii Naționale a Moldovei.

 

Comentarii: 0  
 
TAGURI