Conform Barometrului Opiniei Publice, Plahotniuc pe picior de egalitate la încredere cu Maia Sandu și Andrei Năstase de către cetățeni
4 Decembrie 2018 15:25
Liderii PAS şi PPDA, Maia Sandu şi Andrei Năstase pierd masiv din încrederea cetăţenilor. Ei sunt pe picior de egalitate la capitolul aprecierea cetățenilor cu președintele PDM, Vlad Plahotniuc, acesta fiind deja pe picior de egalitate cu opozanții săi. Tendinţa se observă în cel mai recent Barometru al Opiniei Publice, publicat astăzi, transmite democracy.md.

Lider la capitolul încredere rămâne Igor Dodon, cu 15,6% aprecieri, în scădere cu peste 7 puncte procentuale față de situația din luna mai. În picaj este și Maia Sandu, care de la 9% a căzut la 3,3 la sută încredere. La un pas de Sandu este partenerul său de binom, Andrei Năstase, care se bucura de încrederea a 4% din cetățeni în mai și a ajuns la 3,2% acum. Aceștia au fost ajunși din urmă de către Vlad Plahotniuc. Liderul PDM se bucură de încrederea a 3% dintre cetățeni, la același nivel ca și acum o jumătate de an.

Barometrul Opiniei Publice a fost realizat de CBS-AXA, la comanda IPP, pe un eșantion de 1115 persoane, marja de eroare fiind de +/-3%.

Precizăm că Barometrul Opiniei Publice este al patrulea sondaj prezentat în ultimele 30 de zile care confirmă tendința de creștere a democraților și de scădere a încrederii în alianța electorală PAS-PPDA.

Este de menționat că Barometrul Opiniei Publice a fost realizat la comanda IPP, condus de către Arcadie Barbăroșie, soțul membrului biroului politic al Partidului Acțiune și Solidaritate Daniela Terzi Barbăroșie. Mai mult, acesta a fost prezent la majoritatea protestelor organizate de binomum PAS-PPDA, unele fiind chiar moderate de Arcadie Barbăroșie.

De asemenea, printre cei implicați în realizarea studiului se numără analistul politic Igor Boțan, care constant promovează opoziția de dreapta, dar și Victor Ciobanu, un expert de curte al PPDA.

Comentarii: 0  
 
TAGURI