Eugen Luchianiuc: Directorul Asociației Presei Independente, Petru Macovei, le interzice instituțiilor media, membrie ale API să critice PAS și PPDA și impune reguli draconice privind plasarea materialor publicitare
3 Decembrie 2018 18:40
Directorul Asociației Presei Independente (API), Petru Macovei, le interzice instituțiilor media, membrie ale API să critice PAS și PPDA și impune reguli draconice privind plasarea materialor publicitare. Bloggerul Eugen Luchianiuc face trimitere la o scrisoare a unui conducător de ziar, care developează acțiunile abuzive ale lui Macovei.

«Ei ne bagă pe gât publicitatea la prețurile pe care tot ei ne le impun. Și nu e problemă dacă e o publicitate pe care noi nu o putem obține singuri. Cea mai mare problemă sunt campaniile electorale acolo unde este mană cerească pentru toată media independentă. Ei la asociație își iau tot comisionul și ne impun pe noi să comunicăm cu partidele doar prin ei. În același timp noi avem cunoscuți direcți în partide la nivel local sau central. Astfel dacă ei ne dau publicitatea de la asociație cu 500 de lei, noi putem negocia și 2– de euro cu partidele dar nu avem voie. El a început să ne și amenințe să nu comunicăm direct cu partidele.”, se conține în scrisoarea șefului de ziar, care a dorit să-și păstreze anonimatul”scrie Eugen Luchianiuc.

În concluzie, bloggerul spune că a primit un nou mesaj de la același director de ziar.

”Sensul mesajului era următorul: Petru Macovei le interzice categoric ziarelor membre ale API să critice ACUM-ul. Prețul este excluderea din Asociația Presei Independente”, menționează Luchianiuc, cu trimitere la sursele sale din API.

Comentarii: 0  
 
TAGURI