Forumul pentru apărare România-SUA şi Republica Moldova a avut loc la București
30 Noiembrie 2018 13:00
O delegaţie a Ministerului Apărării, condusă de Secretarul general de Stat, Radu Burduja, a participat miercuri, 28 noiembrie curent, la Forumul pentru apărare România-SUA și Republica Moldova, desfăşurat la Bucureşti, transmite democracy.md cu referire la politics.md.

Secretarul de stat a menţionat că forumul respectiv reprezintă o platformă eficientă pentru identificarea oportunităţilor de cooperare atât la nivel bilateral şi trilateral, cât şi la nivel de minister şi companii din domeniul industriei de apărare americane şi româneşti.

„Ministerul Apărării şi-a propus dezvoltarea capabilităţilor Armatei Naţionale cu accent pe înzestrarea cu echipament şi tehnică de ultimă generaţie, iar pentru realizarea acestui obiectiv, care este parte a reformei sectorului de apărare din Republica Moldova, este necesară iniţierea unei cooperări transparente cu industria de apărare a ţărilor partenere”, a spus Secretarul General de Stat.

De asemenea, la Bucureşti, Radu Burduja s-a întâlnit cu Secretarul de Stat al Ministerului Afacerilor Externe. Oficialul a apreciat cooperarea constantă şi eficientă cu Republica Moldova în domeniul logistic, dezvoltării capabilităţilor de apărare, învăţământului militar, standardizării instruirii militarilor Armatei Naţionale, precum şi sporirii interoperabilităţii dintre armate.

Comentarii: 0  
 
TAGURI