Iată cum manipuleaza unele surse mass media promisiunile PDM și cele ale Binomului PAS cu da
28 Noiembrie 2018 16:01
În ultima perioadă, cel puțin două formațiuni sau blocuri politice au vorbit despre mărirea salariilor în cazul accederii sau păstrării guvernării. Unele surse de știri au interpretat un anunț asemănător, în mod total diferit. Mai jos vă vom prezenta cum au prezentat subiectiv știrile cu majorarea salariilor, transmite democracy.md.

Primul exemplu pe care îl prezentăm include site-ul de știri, care se poziționează a fi unul independent, agora.md. Știrea care includea declarațiile blocului ACUM, compus din PAS și PPDA cu privire la majorarea salariului mediu în anul 2023, cei de la agora au prezentat-o astfel. „PAS și PPDA promit un salariu mediu pe economie de 11 mii de lei”, iar cel care includea declarațiile lui Vlad Plahotniuc cu privire la aceeași reformă socială, a fost prezentată ca „Plahotniuc, încă o reformă înainte de alegeri: Niciun salariat din sistemul public nu va primi salariu mai mic de 2000 de lei”.

În ambele titluri este prezentată esența reformelor și a inițiativelor, dar, cu toate acestea când a fost cazul partidelor de opoziție nu s-a menționat faptul că promisiunea este făcută în ajun de alegeri, lucru prezentat de către publicația mai sus numită în cazul știrii făcute din declarațiile liderului PDM, Vlad Plahotniuc.

Comentarii: 0  
 
TAGURI