În ultimele 24 de ore două incendii s-au produs în raionul Briceni
28 Noiembrie 2018 18:25
În ultimele 24 de ore, două persoane au avut de suferit în incendii în nordul țării, după ce focul a cuprins locuințele acestora, transmite democracy.md cu referire la politics.md.

Primul caz în care a fost necesară intervenția pompierilor a avut loc în localitatea Bulboaca, raionul Briceni. Aici o femeie în vârstă de 85 de ani a avut de suferit fiind salvată din foc. Persoana s-a ales cu intoxicația căilor respiratorii fiind internată la spitalul raional. Potrivit primelor informații, incendiul a afectat căptușeala tavanului dintr-o odaie, iar primele cercetări arată că focul a pornit cel mai probabil de la canalul de evacuare a fumului a sobei de încălzit.

Un alt incendiu care a răpit viața unui om a avut loc în același raion, satul Medveja. De această dată pradă flăcărilor a căzut un bărbat în vârstă de 73 de ani, care a fost găsit carbonizat de echipa de intervenție. Conform primelor cercetări, incendiul a afectat bunurile materiale dintr-o odaie. Focul a fost stins de pompierii unității de salvatori din Briceni. Circumstanțele și cauza incendiului urmează a fi stabilite.

În contextul temperaturilor joase, Inspectoratul General pentru Situații de Urgență atenționează oamenii să respecte cu strictețe normele antiincendiare pentru a evita producerea tragediilor, în special la utilizarea surselor de încălzire și exploatarea canalelor de evacuare a fumului. În caz de defecțiune a acestora este indicată reparația urgentă și folosirea acestora doar după verificarea prealabilă. Conform datelor IGSU de la începutul anului 2018 în Republica Moldova au avut loc 1520 de incendii în care și-au pierdut viața 95 de oameni.

Comentarii: 0  
 
TAGURI