Sandu nemulțumită de presa locală în care se vorbește despre legăturile sale cu Ludmila Kozlovska
27 Noiembrie 2018 18:10
Conducerea Partidului Acțiune și Solidaritate este nemulțumită de faptul că presa locală a publicat mai multe articole privind concluziile Comisiei parlamentare de anchetă, care a investigat imixtiunea Fundației Open Dialog în politica moldovenească. Purtătoarea de cuvânt a PAS, Cristina Bujor, s-a referit la câteva materiale în care se spunea că legăturile Maiei Sandu și Andrei Năstase cu Open Dialog cad sub incidența Codului Penal, la capitolul «trădare de patrie», transmite democracy.md.

„În această săptămână, în ziarele locale din rețeaua Asociației Presei Independente au apărut niște articole denigratorii la adresa opoziției, camuflate sub denumirea de publicitate plătită”, a declarat purtătoare de cuvânt a partidului, Cristina Bujor. «Venim cu rugămintea către redacțiile de presă să nu accepte astfel de publicitate, să verifice informațiile», a precizat Cristina Bujor.

Amintim că Partidul Acțiune și Solidaritate a cerut presei să nu mediatizeze raportul comisiei de anchetă în cazul Open Dialog. Asta după ce documentul a demonstrat că PAS și PPDA au beneficiat de finanțări din partea Open Dialog, care au provenit din Laundromat și Miliardomat. „Venim cu un îndemn către întreaga societate și către presă să oprim această mascaradă”, se conținea în reacția formațiunii condusă de Maia Sandu.

În același timp, mai multe publicații locale din Moldova au reclamat presiuni din partea Asociației Presei Independente. Potrivit unor surse din mass-media regională, în data de 2 noiembrie, conducătorii mai multor ziare sau publicații online din raioane ar fi fost convocați într-o ședință, în cadrul căreia API le-ar fi impus reguli draconice în ceea ce privește politica editorială.

Astfel, API le-a cerut ziarelor locale să nu utilizeze imagini în care apar Maia Sandu, Andrei Năstase sau alți fruntași ai PAS sau PPDA, alături de Ludmila Kozlovska, șefa fundației Open Dialog, persoană expulzată recent din UE.

API le-a mai cerut reprezentanților presei locale să promoveze cu orice ocazie binomul PAS și PPDA, iar publicitatea mascată a acestor două formațiuni ar fi distribuită de această organizație.

Comentarii: 0  
 
TAGURI