Ministrul Apărării şi noul ambasador al SUA în Republica Moldova
27 Noiembrie 2018 14:00
Ministrul Apărării Eugen Sturza şi noul ambasador al SUA în Republica Moldova, Dereck J. Hogan, au trecut ieri în revistă cooperarea bilaterală şi au discutat despre oportunităţile de intensificare a dialogalului moldo-american pe dimensiunea apărării, transmite democracy.md cu referire la politics.md.

De asemenea, Eugen Sturza a mulţumit pentru sprijinul constant acordat de Guvernul SUA la modernizarea Armatei Naţionale, prin programe de asistenţă şi instruire, care sunt direcţionate spre consolidarea sistemului de apărare al Republicii Moldova. În acest sens, ministrul s-a referit la pregătirea militarilor în instituţiile specializate de învăţământ din SUA, unde până la ora actuală au studiat aproximativ 500 de militari, dotarea cu echipament şi unităţi de tehnică, precum şi la activităţile şi exerciţiile desfăşurate în comun cu Garda Naţională a Statului Carolina de Nord.

Ministrul Apărării a menţionat şi contribuţia SUA la renovarea Bazei Militare de Instruire a Armatei Naţionale de la Bulboaca.

La rândul său, ambasadorul Hogan a apreciat progresul înregistrat de Ministerul Apărării în derularea reformei sectoriale şi a declarat că Statele Unite ale Americii vor sprijini în continuare, prin proiecte şi programe de asistenţă, modernizarea Armatei Naţionale.

Cei doi oficiali au discutat, de asemenea, despre situaţia regională şi reglementarea conflictului transnistrean pe cale paşnică.

Comentarii: 0  
 
TAGURI