Sondaj: PDM continuă să crească, în timp ce opoziția pierde votanți
26 Noiembrie 2018 15:03
Patru partide ar intra în Legislativ, în baza votului pe liste, dacă duminica viitoare ar avea loc alegeri parlamentare. Datele unui sondaj publicat astăzi de Asociația Sociologilor și Demografilor arată că este vorba despre PSRM, PDM, PAS și PPDA. Studiu confirmă tendințele conturate în ultimul timp – PDM este în continuă creștere, în timp ce PSRM, PAS și PPDA pierd din încrederea cetățenilor.

Astfel, pentru PSRM ar vota 32,7 dintre alegători, în timp ce în septembrie, ponderea celor dispuși să-și dea votul pentru acest partid era de 36,6 la sută.

Democrații se bucură acum de susținerea a 11,5 la sută dintre cetățeni cu drept de vot, comparativ cu 11,3% acum două luni, transmite democracy.md

PAS și PPDA pierd din simpatiile alegătorilor. Sondajul actual arată că pentru partidul Maiei Sandu ar vota 10,8% dintre moldoveni, cu 1,1 puncte procentuale mai puțin față de septembrie. Tendința similară se observă și în cazul PPDA. Astfel, pentru formațiunea condusă de Andrei Năstase și-ar da votul acum 10 la sută dintre cetățeni, comparativ cu 10,6% acum două luni.

În opinia președintelui Asociației Sociologilor și Demografilor, Victor Mocanu, ascensiunea PDM se datorează reformelor iniţiate de această formaţiune şi implementate de actualul Guvern. „Au aplicat o serie de reforme care au avut efecte pozitive sau vor avea efecte pozitive pe termen lung. Populaţia îi apreciază ca pe nişte oameni care vor să schimbe lucrurile şi care muncesc mult. Aceasta este imaginea conducerii Partidului Democrat”, a spus Victor Mocanu.

Sondajul a fost realizat în perioada 1-20 noiembrie pe un eșantion de 1189 de respondenți. Marja de eroare este de +/-3%.

Este de menționat că studiul sociologilor și demografilor este al treilea din ultima lună care arată că socialiștii, PAS și PPDA scad, iar PDM câștigă popularitare.

Comentarii: 0  
 
TAGURI