1,5 milioane de lei, compensații pentru victimele represiunilor politice
22 Noiembrie 2018 08:50
Circa 1,5 milioane de lei din bugetul de stat vor fi alocate pentru 6 persoane, victime ale represiunilor politice, care și-au pierdut bunurile în urma naționalizării sau confiscării acestora. O hotărâre în acest sens, a fost aprobată de Executiv, transmite Democracy.

Mijloacele financiare vor fi acordate pentru compensarea valorii bunurilor pierdute, inclusiv pentru plata tranșei unice persoanelor care au împlinit vârsta de 75 de ani. Compensațiile bănești au fost repartizate în baza deciziilor administrației publice locale, pentru persoanele din Cahul, Criuleni, Ocnița, Strășeni, Chișinău și Cantemir.

Potrivit documentului, în cazul în care bunurile nu depășesc suma de 200 mii lei, plata compensației pentru beneficiar poate fi eșalonată pe o perioadă de până la 3 ani, iar în cazul când valoarea bunurilor depăşeşte această sumă – pe o perioadă de până la 5 ani.

În acest an, Executivul a mai alocat 5,48 milioane de lei pentru compensații similare pentru alți 63 de beneficiari. În total, în acest scop, pentru anul 2018 în bugetul de stat sunt prevăzute peste 22,5 milioane de lei.

Comentarii: 0  
 
TAGURI