O petiţie însoţită de peste 100 de mii de semnături a fost depusă, de către secretarul general-adjunct al PDM, la sediul Delegaţiei Uniunii Europene în Republica Moldova
14 Noiembrie 2018 13:56
 O petiţie însoţită de peste 100 de mii de semnături a fost depusă, astăzi, de către secretarul general-adjunct al PDM, deputatul Eugen Nichiforciuc, la sediul Delegaţiei Uniunii Europene în Republica Moldova. Prin acestă petiție se solicită sprijinul instituţiilor europene în verificarea eventualelor legături ale fostei guvernări PLDM, dar şi ale politicienilor Maia Sandu şi Andrei Năstase cu frauda bancară din anii 2013-2014.

 „Avem încredere că organismele europene vor lua în considerare dorinţa celor peste 100 de mii de cetăţeni moldoveni şi vor analiza în mod obiectiv acest furt al miliardului şi cine a beneficiat cu adevărat de aceşti bani”, a declarat deputatul PDM Eugen Nichiforciuc după depunerea petiţiei şi a semnăturilor.

Petiţia semnată de peste 100 de mii de moldoveni precizează că investigaţiile preliminare privitoare la frauda bancară menţionată au indicat că schemele financiare ilegale au avut loc inclusiv pe teritoriul Uniunii Europene, de unde rezultă nevoia unei cercetări inclusiv la nivel european. În textul petiţiei se mai arată că există indicii serioase că PLDM (pe lista căruia Maia Sandu a candidat în alegeri) a fost finanţat în campania electorală din 2014 cu bani proveniţi din frauda bancară, dar şi că protestele de stradă organizate în anul 2015 de către Andrei Năstase au fost susţinute financiar din aceeaşi sursă.

Petiţia solicită de asemenea verificări la nivel european privind relaţiile Fundaţiei „Open Dialog”, suspectată de a fi livrat armament în regiunea ucraineană Donbas, cu liderii PAS şi PPDA, Maia Sandu şi Andrei Năstase.

Comentarii: 2  
baba Vera 14 Noiembrie 2018 14:12
0 (0)
Ţicneală generalizată...
Eugen 14 Noiembrie 2018 20:21
0 (0)
Sa dea UE o nota la asta.
 
TAGURI