Un deputat regretă ”victimizarea” partidului Maiei Sandu înainte de alegeri: ”Când aveți de gând să întoarceți la bugetul de stat cei 100 mii de lei încasați ilegal?”
8 Noiembrie 2018 18:48
 Deputatul democrat Sergiu Sîrbu a declarat că regretă felul în care se victimizează Partidul Acțiune și Solidaritate condus de Maia Sandu: ”Regretăm acest apel manipulator care, se vede, are drept scop victimizarea artificială a acestui partid care merge într-un PAS cu minciuna! Probabil e foarte grav la ei dacă au ajuns să colecteze bani prin așa metode.”

 Deputatul se referă la un apel de ultimă oră al PAS în care cere implicarea cetățenilor de a dona 100.000 de lei până la sfârșitul lunii noiembrie, pentru ca ”activitatea partidului să nu fie blocată”.

Sîrbu le recomandă juriștilor partidului Maiei Sandu să citească legea: ”Recomandăm juriștilor acestui partid să deschidă legea partidelor și să citească secțiunea despre finanțarea partidelor și să nu manipuleze cu prevederea din Codul electoral care se referă exclusiv la finanțarea concurenților electorali în perioada electorală și nu are nicio tangență cu activitatea zi de zi a unei formațiuni.” 

Deputatul democrat mai aduce aminte de un episod din anul 2016, când, conform lui, PAS și-a ascuns donatorii reali: ”Poate colegii din PAS vor să repete experiența din 2016 când au ascuns donatorii reali și făceau toate transferurile în fondul electoral direct din contrul partidului? Dacă acesta este scopul, atunci așa nu va mai merge. Toți să fie egali în fața legii și declarați transparent donatorii să-i vadă lumea! De data aceasta niciun “Open Dialog” nu vă va ajuta!

În context, Sîrbu a conchis prin a le cere explicații membrilor PAS despre lipsa din bugetul public a 100.000 lei: ”Apropo, nu doriți să răspundeți societății când aveți de gând să întoarceți la bugetul de stat cei 100 mii de lei încasați ilegal în campania din 2016?!

Comentarii: 0  
 
TAGURI