Angajament public al Adunării Naționale „PDM pentru Moldova”: În primul rând, interesele oamenilor
21 Octombrie 2018 14:57
Cei peste 100 de mii de participanți la Adunarea Națională „PDM pentru Moldova” și-au luat angajamentul public de a susține și promova orientarea Pentru Moldova a Partidului Democrat. În documentul aprobat unanim se mai spune că această orientare are în vedere, în primul rând, interesele oamenilor.

 ”Vom susține total orientarea politică Pentru Moldova a PDM. Considerăm că aceasta exprimă cel mai bine aspirațiile naționale ale moldovenilor și este cea mai eficientă abordare strategică pe care o poate avea un partid din Republica Moldova. Eforturile PDM în toate domeniile trebuie să aibă în vedere în primul și în primul rând interesele oamenilor Moldovei”, se conține în documentul aprobat de participanții la Adunarea Națională „PDM pentru Moldova”.

Participanții la reuniunea de amploare și-au exprimat sprijinul total pentru Guvernul Republicii Moldova și au apreciat realizările acestuia.

”Vom sprijini în continuare cu toate forțele Guvernul Republicii Moldova. Salutăm rezultatele bune obținute în cele peste 1000 de zile de guvernare, în care Moldova a realizat o creștere economică semnificativă și o creștere substanțială a veniturilor bugetare, iar cetățenii au beneficiat de majorarea salariilor, pensiilor, indemnizațiilor și ajutoarelor sociale. Solicităm în continuare Guvernului să ia măsuri pentru creșterea bunăstării cetățenilor, pentru creșterea veniturilor acestora”, se conține în documentul citat.

De asemenea, delegații s-au declarat disponibili să contribuie la programele de modernizare a țării.

”Vom contribui și pe mai departe la programele de modernizare a Moldovei lansate sau anunțate în ultimul an de zile – în special Programul Drumuri Bune pentru Moldova, Programul Prima Casă, Serviciul de Urgență 112, Programul de Renovare a Școlilor și Grădinițelor, Programul Apă Bună pentru Moldova, Programul Tichete de Masă, Ghișeul Unic și construcția Arenei Chișinău. Aceste programe produc deja rezultate concrete, schimbând în bine viețile cetățenilor moldoveni, respectiv au potențialul de a face acest lucru la finalizare”, susțin participanții la Adunarea Națională „PDM pentru Moldova”. ”Vom ajuta guvernarea PDM în menținerea priorităților sectoriale asumate – educație, infrastructură și justiție – solicitând în același timp concentrarea de resurse suplimentare pentru a răspunde și mai bine acestor priorități”, se mai spune în angajamentul public.

Un capitol special în documentul aprobat astăzi este dedicat implementării Acordului de Asociere Moldova-Uniunea Europeană.

”Vom depune în continuare efort pentru implementarea Acordului de Asociere Republica Moldova – Uniunea Europeană și pentru menținerea modelului occidental de dezvoltare a Moldovei. Suntem siguri că această abordare constituie cea mai bună soluție pentru asigurarea bunăstării moldovenilor. Îndemnăm clasa politică să avanseze ferm în implementarea Acordului de Asociere Republica Moldova – Uniunea Europeană și să fixeze ireversibilitatea procesului de modernizare a Republicii Moldova”, se mai spune în angajamentul luat în Piața Marii Adunări Naționale.

Alegerile parlamentare din februarie 2019 sunt extrem de importante, în viziunea membrilor și simpatizanților PDM.

”Vom fi alături de conducerea partidului în procesul de selectare a candidaților pentru alegerile din 24 februarie 2019. Avem convingerea că PDM va înainta cei mai buni candidați, care vor concura cu succes atât în circumscripțiile uninominale, cât și pe lista de partid”, se conține în documentul aprobat astăzi.

”Vom comunica oamenilor, prin toate mijloacele posibile, faptele guvernării PDM. Vom face acest lucru cu încrederea că partidul nostru și-a făcut datoria la guvernare și având convingerea că promisiunile îndeplinite sunt cea mai bună garanție a seriozității programului pe care-l pregătim pentru următorii patru ani. Pentru succesul acestui angajament, chemăm toți moldovenii să fie Pentru Moldova și alături de Partidul Democrat”, se mai spune în angajamentul participanții la Adunarea Națională „PDM pentru Moldova”.

Participanții la Adunare i-au mai îndemnat pe toți cetățenii Republicii Moldova, indiferent de etnie, să ajute la consolidarea societății.

Comentarii: 0  
 
TAGURI