Votul pentru introducerea integrării europene în Constituție tergiversat de liberali și liberal-democrați
18 Octombrie 2018 15:22
În Parlament au rămas doar PDM și PPE, partide care susțin integrarea europeană. PL și PLDM s-au luat de mână cu comuniștii și au fugit din sală înainte de votul pentru integrare europeană Trădarea celor 13 deputați liberali și liberal-democrați va fi reparată de către popor. Declarația a fost făcută de către președintele Parlamentului, Andrian Candu, după ce liberalii și liberal-democrații au fugit din sala de ședințe înainte de votul pentru introducerea integrării europene în Constituție.

Candu mai spune că PDM și PPE, singurele partide cu adevărat proeuropene rămase, nu vor renunța la proiectul de modificare a Legii Supreme.

”Urmează să consultăm Curtea Constituțională, să vedem dacă va fi posibil din punct de vedere legal ca acest referendum să fie organizat în ziua alegerilor parlamentare. Ideea noastră este ca noi să nu renunțăm la integrarea europeană, să fie stabilit în Constituție. Trădarea celor 13 sper că va fi reparată de popor”, a menționat președintele Parlamentului.

 

Amintim că deputații PL și PLDM au fugit din sala de ședințe, după colegii din PCRM, ca să nu voteze introducerea sintagmei ”integrare europeană” în Constituție.

 

”Vedem formarea în Parlament a unei noi coaliții antieuropene, iar PDM și PPEM rămân singurele partide cu adevărat proeuropene din Legislativ”, a spus, în context, Andrian Candu.

Comentarii: 0  
 
TAGURI