Liderul separatist al Republicii Donețk, ucis într-un atentat în regiune
6 Septembrie 2018 15:05
Liderul separatist al autoproclamatei „Republici Populare Doneţk “, Aleksandr Zaharcenko, a fost ucis vineri într-o explozie produsă în regiunea Doneţk, anunţă agenţia de presă rusă Interfax.

Liderul separatiştilor proruşi din Doneţk a fost ucis într-o explozie. Informaţia este dezvăluită de Interfax, care citează un membru al administraţiei separatiste din estul Ucrainei. Presa afiliată proruşilor din Doneţk a confirmat această informaţie. Potrivit presei locale, Zaharcenko a fost victima unei bombe plasate în cafeneaua „Separ“ din Doneţk.

„Din nefericire, Aleksandr Zaharcenko a murit în urma unui act terorist“, scrie o agenţie de presă afiliată administraţiei separatiste din Doneţk. Liderul prorus ar fi murit în urma unei răni grave la nivelul capului. Alte trei persoane au fost rănite în urma acestei explozii. „S-a auzit un zgomot şi atât, după care o maşină a plecat“, a declarat o martoră de la faţa locului.

Ministerul rus de Externe a reacţionat imediat, aruncând vina în acest caz asupra Guvernului de la Kiev. „Totul ne face să credem că Kievul este în spatele acestui atac. Kievul a folosit de mai multe ori această metodă în vederea eliminării opozanţilor. În loc să respecte acordurile de la Minsk şi să caute soluţii pentru soluţionarea conflictului intern, partidul de război de la Kiev execută un scenariu terorist care nu face decât să complice situaţia din regiune. Kievul a decis să treacă la baie de sânge“, a spus purtătoarea de cuvânt a Ministerului rus de Externe Maria Zaharova.

Serviciile de securitate de la Kiev au răspuns la fel de prompt. Potrivit lor, Zaharcenko este victima unui conflict „între terorişti şi sponsorii lor ruşi“. „Toate acuzaţiile lansate de Rusia sunt false“, a spus purtătoarea de cuvânt a SBU, Elene Ghitlianskaia.

Comentarii: 0  
 
TAGURI