Încă doi cetățeni moldoveni traumatizați în Federația Rusă vor fi aduși acasă
31 August 2018 16:05
Un bărbat de 47 de ani, rănit în accidentul rutier din Kaluga și internat într-un spital din același oraș, dar și un bărbat de 44 de ani, care a suportat un accident de muncă, vor fi aduși acasă din Federația Rusă, anunță Inspectoratul General pentru Situații de Urgență (IGSU).

Pacienții urmează să ajungă în țară cu trenul, iar din raionul Ocnița vor fi preluați de două echipaje SMURD pentru a-i transporta la Institutul de Medicină Urgentă din capitală. Pentru monitorizarea stării de sănătate a celor două persoane și transportarea în siguranță acasă, în Federația Rusă au plecat doi ofițeri ai Inspectoratului General pentru Situații de Urgență. Medicii vor asista pacienții pe parcursul drumului.

Potrivit informației IGSU, ofițerii împreună cu persoanele traumatizate urmează să ajungă în nordul țării în dimineața de 1 septembrie.

Opt oameni au murit pe loc în accidentul produs pe 4 august pe traseul M3 spre Ucraina în apropiere de regiunea Kaluga, Federația Rusă. Șase dintre aceștia erau cetățeni moldoveni. Încă opt moldoveni răniți au fost internați, unul dintre care s-a stins în spitalul din Rusia. După stabilizarea stării sănătății, cinci moldoveni au fost aduși acasă. Unul mai rămâne în Rusia.

Comentarii: 0  
 
TAGURI