FOTO
Diaspora protestează împotriva PAS și DA: Nu furați pâinea de la părinții noștri
6 August 2018 09:25
Mai mulți moldoveni plecați la lucru peste hotare au protestat duminică, 5 august, în cadrul unui flashmob organizat în Italia împotriva inițiativei PAS-PLDM-PPDA de a închide magazinele sociale, lansate de primarul de Orhei, Ilan Șor. Oamenii s-au plâns de faptul că Maia Sandu și Andrei Năstase încearcă să-i lase și fără ultima bucată de pâine pe părinții lor rămași acasă și și-au retras sprijinul pentru așa-zisa opoziție pro-europeană.

Mai mulți moldoveni cu pancarte și slogane împotriva intenției lichidării proiectelor sociale s-au adunat la Bologna, Italia. „Jos nedreptatea”, „Jos Maia Sandu!”, „Jos mâinile de pe magazinele sociale!”, „Trăiască Partidul ȘOR”, au scandat manifestanții.

„Ultimele evenimente din Republica Moldova, în special întreprinse de Maia Sandu și Năstase, conduc la închiderea magazinelor sociale. În loc să ceară majorarea pensiilor bătrânilor noștri, ei le iau ultimele 200-300 de lei pe care reușesc să le economisească buneii și părinții noștri. Aceste acțiuni sunt josnice și ofensive. Dnă Maia Sandu, în loc să faceți ceva util pentru elevi, ați cheltuit banii publici ca să cumpărați camere și să stresați elevii noștri. Iar acum le luați magazinele sociale și bătrânilor”, a declarat o moldoveancă stabilită la muncă în Italia pentru a-și întreține familia.

Iar alta a arătat că cei care vor să închidă magazinele sociale nu știu să facă nimic util pentru cetățeni. „Acești „mari politicani”, pe lângă faptul că organizează mitinguri, nu fac nimic. Iar acum vor să închidă proiectele sociale, de care beneficiază peste 200 de mii de cetățeni ai țării noastre. Noi nu vom lăsa lucrurile așa. Eu sunt îngrijorată pentru părinții mei care beneficiază de magazinele sociale. Magazinele sociale le ajută bătrânilor să economisească din pensiile mizere pe care le au bătrânii noștri. Suntem împotriva nedreptății. Acești „mari politicani” să-și mai închidă gurile, pentru că în afară decât să scarpine limbile, nu fac nimic”, a declarat aceasta.

Manifestanții au lansat și o adresare către Maia Sandu și Andrei Năstase, în care le cer să nu le mai distrugă viețile părinților lor rămași acasă și îi anunță că prin inițiativa de a închide magazinele sociale, ei și-au pierdut încrederea diasporei. „Suntem foarte dezamăgiți de faptul că această campanie este condusă de Maia Sandu și Andrei Năstase. Prin aceasta, ei și-au pierdut încrederea noastră. Aceasta nu are nimic în comun cu lupta politică, este o luptă împotriva bătrânilor”, se arată în adresare.

„În loc să închideți magazinele sociale, mai bine faceți ceva de folos pentru oamenii de rând. Suntem obosiți de vorbele voastre deșarte. Vreți să deveniți deputați, miniștri, dar pentru ce, pentru a le lua magazinele sociale bătrânilor? Lăsați-i în pace pe cei care fac măcar ceva pentru oameni”, mai susține diaspora, care și-a manifestat sprijinul și mulțumirea pentru Ilan Șor și proiectele sale sociale.

Amintim că zeci de mii de persoane au protestat și în Republica Moldova, în special la Chișinău, împotriva intenției celor trei partide – PAS, PPDA și PLDM de a lichida magazinele sociale, dar și de a stopa mai multe proiecte sociale inițiate de liderul Partidului ȘOR, primarul de Orhei, Ilan Șor. Mii de oameni, în special pensionari și persoane cu venituri reduse au mers în marș și în fața sediilor PAS și PPDA. Acțiunile de protest i-au deranjat pe politicienii care conduc partidele respective, astfel încât, la una din acțiuni, președintele PPDA, Andrei Năstase, dar și subalternii acestuia au agresat manifestanții. Potrivit reprezentanților Partidului ȘOR, Năstase și partenerii săi politici apără astfel interesele proprietarilor marilor lanțuri comerciale.

Amintim că proiectul „magazine sociale”, lansat acum trei ani la inițiativa lui Ilan Șor, are în prezent peste 200 de mii de beneficiari – bătrâni, familii cu mulți copii, persoane cu dizabilități și social-vulnerabile, care au posibilitatea să procure produse mai ieftine decât pe piață, economisind în această perioadă aproximativ 50 de milioane de lei.

Previous Next
Comentarii: 0  
 
TAGURI