OPINIE // Partidele PAS și PDA își permit să atace nu doar Partidul ȘOR, ci și cei peste 200 de mii de oameni care sunt beneficiari ai Magazinelor Sociale
26 Iulie 2018 16:56
Partidele Maiei Sandu și a lui Andrei Năstase își permit să atace nu doar Partidul ȘOR, ci și cei peste 200 de mii de oameni care sunt beneficiari ai Magazinelor Sociale. Economisirea a 20-30 %, iar în unele cazuri chiar și 40 % la cumpărarea produselor alimentare din magazinele sociale este foarte importantă pentru acești oameni nevoiți să trăiască cu o pensie de 700-800-900 lei,   a comentat vicepreședintele Partidului Politic ȘOR, primarul comunei Jora de Mijloc, Marina Tauber, conflictul dintre Partidul ȘOR și un grup de partide de opoziție de dreapta - PAS, DA și PLDM, care solicită închiderea magazinelor sociale. Tauber a subliniat că protestele în fața birourilor partidelor PAS și DA au fost organizate la dorința numeroșilor deținători de carduri sociale, care au auzit despre amenințarea închiderii magazinelor sociale.

Marina Tauber a atras atenția publicului asupra standardelor duble pe care opoziția și presa care îi este loială le folosesc în activitățile sale zilnice. “De ce toată lumea tace când Maia Sandu susține că Ilan Șor este un hoț și a furat miliardul? Nu există o hotărâre judecătorească definitivă. Ilan Șor depune mult efort, inclusiv și pe plan internațional, în a-și dovedi nevinovăția, ceea ce este indirect confirmat de faptul că se află în țară. Sunt angajați avocați londonezi, ceea ce demonstrează interesul, în primul rând, al lui Ilan ȘOR în înțelegerea acestei istorii. Și în acest moment, un politician, un candidat la președinție, un fost ministru își permite să vorbească așa. Deci, de ce nimeni nu are interes în acest lucru - nici jurnaliștii, nici ONG-urile, nici așa-numiții analiști?”, s-a întrebat Marina Tauber, în cadrul emisiunii “Principiile” de la  “Prime TV”, dând de înțeles că într-o societate civilizată nu este permisă încălcarea prezumției de nevinovăție.

Vicepreședintele Partidului ȘOR a numit "ridicole" speculațiile că Ilan ȘOR ar fi amenințat opoziția sau presa. "Oamenii care cunosc bine limba rusă, înțeleg sensul figurat al multor expresii. Este fizic imposibil să pui pe cineva sub asfalt.” [41], a declarat  Tauber. De asemenea, ea a subliniat că reacția emotivă a lui Ilan ȘOR este de înțeles, deoarece este reciprocă. "Lăsați să studieze vocabularul declarațiilor Maiei Sandu și ale lui Andrei Năstase în adresa lui Ilan ȘOR, Partidului ȘOR și în adresa mea. Lăsați-i să studieze și să își spună părerea la acest subiect”, a declarat Marina Tauber, referindu-se la reprezentanții presei și la organizațiile neguvernamentale care l-au atacat pe Ilan ȘOR după declarațiile făcute în timpul protestelor.

În opinia Marinei Tauber, în ciuda expresiilor impulsive, aprecierile  pe care le-a dat Ilan ȘOR sunt, în mare parte, absolut corecte. “Eu, în calitate de primar al comunei Jora de Mijloc vizitez toate satele comunei, vizitez și alte sate. Vă spun sincer, când văd copiii săraci, cărora le-au închis școala, care nu dispun de transport pentru a ajunge la școală, când văd grădinițe distruse, eu, chiar dacă sunt femeie, vreau să spun mai mult și să mă exprim mai dur atât despre Maia Sandu, care a fost implicată direct în această distrugere, cât și despre Andrei Năstase, care fuge de bunici. Oare aceștia sunt politicieni?”, s-a întrebat Tauber.

Analistul politic Roman Mihăieș, care la fel a participat la emisiune, a atras atenția asupra faptului că nici Maia Sandu și nici Andrei Năstase nu au menționat vreodată participanții reali ai "furtului secolului". "Ei spun că ȘOR este un hoț, dar nu i-am auzit niciodată spunând că Filat este hoț", a spus Mihăieș. "Sandu, fiind membru al guvernului, a votat pentru aceste decizii", a completat Marina Tauber.

Săptămâna trecută, ca răspuns la amenințarea închiderii magazinelor sociale, Partidul ȘOR a organizat acțiuni de protest în fața birourilor partidelor PAS și DA, unde Ilan ȘOR și-a permis o serie de declarații dure în adresa acestor partide politice și ale liderilor acestora. Presa afiliată opoziției de dreapta, împreună cu o parte a societății civile, a organizat o campanie de hărțuire a primarului orașului Orhei, permițând, în special, declarații de natură xenofobă și antisemită.

Comentarii: 0  
 
TAGURI