Blogger despre standarde duble promovate de presa care îl promovează deschis pe Andrei Năstase
3 Iulie 2018 15:23
Standarde duble promovate de presa care îl promovează deschis pe Andrei Năstase. Jurnal TV și site-urile din ”trustul Țopilor” au făcut mare zarvă din numărul polițiștilor care au asigurat ordinea publică, duminică, în timpul protestului opoziției. Mesajul promovat de aceștia este că s-ar fi urmărit ”îngrozirea societății”. Fățărnicia este scoasă în evidență de către bloggerul Denis Rusu.

”Mesajul expus mai sus, chipurile este promovat și de niște foști generali de pe vremea lui Voronin (cred că nu mai este nevoie să amintesc cum au acționat Generalii la 7 aprilie 2009), care au declarat că mobilizarea polițiștilor în jurul casei lui Vlad Plahotniuc este pentru a speria protestatarii, chiar dacă din PMAN, Andrei Năstase a dictat clar că ei pornesc în marș către casa lui Plahotniuc. Cred că nu este nevoie să explic faptul că poliția va apăra fiecare cetățean și proprietatea acestuia dacă se cunoaște că există zonă de risc…”, scrie Rusu într-o postare pe platforma Vox Publika.

Bloggerul compară situația de la protest cu marșurile ”Fără Frică” ale comunității LGBT, susținute inclusiv de Maia Sandu.

”Nu vreau să o critic pentru acest fapt, ba din contra, bravo pentru că susține drepturile omului, doar că… că atunci când la protestele PAS-PPPDA se strigă că poliția e împotriva cetățenilor, se uită de faptul că exact această poliție recent apăra concetățenii noștri, care erau bombardați cu ouă de ”pochi” și babe îmbrobodite, cu icoane în mâini. La aceste marșuri, numărul participanților cred că se ridică până la câteva sute, iar a celor care îi batjocoreau, nu știu dacă era mai mare, pe când numărul polițiștilor pare a fi destul de impunător”, le împrospătează Denis Rusu memoria celor de la Jurnal TV și de la Jurnal de Chișinău.

Bloggerul califică aprecierile presei din trustul Țopilor drept manipulatorii și propagandistice.

”Numărul polițistilor de la ultimul protest nu-l cunosc, însă pot pune pariu că nu este mai mare decât numărul polițistilor prezenți la Marșul Fără Frică. Cu părere de rău, Maia Sandu și Andrei Năstase refuză să vorbească despre acest fapt la proteste, atunci când huiduiesc angajații MAI. Fiecare polițist este copilul cuiva, soțul/soția, mama/tata cuiva, iar prezența acestora la proteste face parte din obligațiile lor de serviciu și indiferent că e vorba de LGBT sau Năstase, Plahotniuc sau Maia, poliția va interveni pentru a asigura securitatea acestora”, conchide bloggerul Denis Rusu.

Comentarii: 0  
 
TAGURI