Frauda masivă de la BEM nu a fost un simplu jaf, ci o diversiune economică împotriva Moldovei, în care au fost implicați Filat și Platon
13 Iunie 2018 18:55
Frauda masivă de la Banca de Economii, Banca Socială și Unibank nu a fost un simplu jaf, ci o diversiune economică împotriva Republicii Moldova, în care au fost implicați fostul premier Vlad Filat, condamnat pentru corupție, și raiderul numărul 1 în CSI, Veaceslav Platon. Această părere a fost exprimată de fostul viceministru al Afacerilor Interne, Ghenadie Cosovan, în cadrul emisiunii Fabrika, de la Publika TV.

”Aceasta nu a fost jaf, dar a fost o diversiune economică asupra R. Moldova. Prin care au încercat să distrugă sistemul bancar și a fost discreditată toată clasa politică. Ei doreau să facă un colaps în sistemul bancar”, a declarat Ghenadie Cosovan.

Potrivit lui, în spatele operațiunii erau serviciile speciale de la Moscova.

”Am avut norocul sau nenorocul să mă aflu în epicentru acestor evenimente, unei etape a acestor evenimente, deoarece forțele speciale ruse încercau să mă racoleze începând cu toamna anului 2013, martie 2014. Sunt gata să fac declarații care sunt bazate pe ceea ce am auzit din prima sursă sau din a doua, deoarece Vitas (n.r. – un intermediar plătit de Platon ca să mituiască deputații) era persoană foarte apropiată de Platon, de ambasada Rusiei, de acel agent sub acoperire care era consilier în Guvernul R. Moldova”, a spus Cosovan. Acesta a precizat că totul se întâmpla pe vremea când șef al Guvernului era Vlad Filat.

În cadrul aceleiași emisiuni, jurnalistul de investigații Veaceslav Balacci a declarat că Platon beneficia de susținerea lui Vlad Filat și chiar i-a promis să acopere lipsa banilor de la Banca de Economii.

 „În 2012, gaura de la BEM a ajuns la 200 de milioane de dolari. El umple gaura şi începe să adâncească gaura, iarăşi la comanda lui Platon. Şor înainte de a intra în Banca de Economii, în 2012 ia Unibank-ul şi Banca Socială. Iarăşi cu bani spălaţi de la Moscova din serviciile speciale. Şor ia dintr-o bancă şi acoperă golul din Banca de Economii şi continua să adâncească gaura după planul lui Platon şi a Moscovei”, a declarat Veaceslav Balacci.

Tentativele de a perturba situația politică din Republica Moldova au continuat și în anul 2015. Invitații la emisiunea Fabrika susțin că Moscova a livrat, prin intermediul lui Veaceslav Platon, sume importante de bani îndreptate spre finanțarea protestelor organizate de unele ONG-uri sau de partide pro-ruse.

 „Federaţia Rusă, serviciile secrete lucrează foarte bine şi şi-au făcut o reţea de ONG-uri, de bloggeri şi de alţi fanatici, eu le zic, plătiţi. Ei nici nu ştiu cine le plătesc banii”, a spus Ghenadie Cosovan.

Comentarii: 6  
Andrei 13 Iunie 2018 20:40
0 (0)
MesajMda... De asta așa tare îl învârtesc pe Platon la jtv numindu-l om de afaceri? Ce afaceri are Platon? Fură miliarde? Asta nu e lucru ci e crima pentru care pedeapsa cu viața e prea mica!
Buliga 13 Iunie 2018 21:05
0 (0)
Problema este că din aceștia bani s-au hrănit mulți, și acum mă gândesc că partidele de opoziție sunt finanțate din acești bani.
realist 13 Iunie 2018 21:14
0 (0)
Bla bla bla.. Mai bine scotociti conturile lui Filat si Platon! Cautati banii!
Adevarul 13 Iunie 2018 21:15
0 (0)
Iar acum pe acesti bani si-au cladit partid al de Maia Sandu si Nastase, iar oamenii zbeara la poarta lor cerand sa fie deja trasniti si de acestea deoarece fostii deja stau la duba si nu-i mai pot trasni.
Mircea 13 Iunie 2018 21:30
0 (0)
Hoțiiii ne-au furat țara, nu m-aș mira ca din banii aceștia să facă politică și Maia Sandu, unica scăpare a lui Filat și Platon.
Alexei 13 Iunie 2018 21:49
0 (0)
Ar trebui să mulțumim autorităților ucrainene pentru cooperarea în arestarea acestui criminal de Platon, care acum se află exact acolo unde îi este locul, iar la toate schemele făcut și din care cel mai mul a avut de pierdut statul, cerd că degarabă nu iese de acolo.
 
TAGURI