Ucraina a impus sancțiuni economice uzinei metalurgice de la Rîbnița
25 Mai 2018 13:30
Ucraina a impus sancțiuni economice pe o perioadă de trei ani uzinei metalurgice din Râbnița, care se află în gestiunea administraţiei separatiste din stânga Nistrului.

Decizia a fost luată de Consiliul Național de Securitate de la Kiev și presupune blocarea activelor, limitarea operațiunilor comerciale, împiedicarea retragerii capitalului din Ucraina, prevenirea punerii în aplicare a obligațiilor economice și financiare, precum și interzicerea achizițiilor publice.

Uzina metalurgică de la Râbnița face parte dintr-o listă de peste 1000 de persoane fizice și juridice din Rusia care sunt pedepsite pentru agresiunea Moscovei față de Ucraina.

Printre oficialii ruși care se regăsesc în document se numără președintele Ceceniei, Ramzan Kadîrov, ministrul rus al Apărării, Serghei Șoigu, liderul Partidului Liberal-Democrat din Rusia, Vladimir Jirinovski, și artistul Iosif Kobzon.

Sancțiunile au fost impuse încă în data de 2 mai, însă lista a fost făcută publică abia acum. Ucraina acuză Rusia că s-a implicat în luptele din estul țării vecine și că a anexat ilegal peninsula Crimeea în 2014. Moscova neagă vehement toate acuzațiile.

Comentarii: 0  
 
TAGURI