Vlad Plahotniuc: „Alegerile din toamnă trebuie organizate impecabil și cu maximă transparență. Vom crea o platformă largă de discuții la Parlament”
8 Mai 2018 12:26
Data alegerilor parlamentare va fi stabilită în cel mai scurt timp. Președintele Partidului Democrat din Moldova, Vlad Plahotniuc, a declarat la briefingul de după ședința săptămânală a formațiunii că a cerut colegilor deputați să discute acest subiect cu celelalte fracțiuni.

De asemenea, Plahotniuc a spus că la ședință au fost analizate mai multe propuneri, inclusiv din partea societății civile și diasporei, care au drept scop consolidarea caracterului democratic al scrutinului, prevenirea oricărei încercări de fraudă, a finanțărilor netransparente sau a activităților ilegale în campania electorală.

„Am solicitat colegilor din Parlament să creeze un grup de lucru privind organizarea alegerilor într-un mod cât mai democratic și transparent. Acest grup va reprezenta o platformă deschisă, unde vor fi invitate partidele de opoziție, societatea civilă, experți, instituțiile implicate în organizarea alegerilor”, a precizat liderul democraților.

Președintele PDM a insistat că formațiunea pe care o conduce va face tot ce este necesar, pentru ca procesul electoral din toamnă să fie corect și democratic, să fie supravegheat de cât mai mulți observatori internaționali, de societatea civilă din țară și străinătate, de toți cei interesați, astfel încât cetățenii să aibă garantată corectitudinea votului pe care îl dau.

Comentarii: 0  
 
TAGURI