Vicepreședintele PDM, Cristina Balan, nominalizată pentru funcția de ambasador al Moldovei în SUA
8 Mai 2018 11:57
Vicepreședintele Partidului Democrat din Moldova, Cristina Balan, a fost nominalizată pentru funcția de ambasador al Republicii Moldova în Statele Unite ale Americii. Anunțul a fost făcut de către liderul democraților, Vlad Plahotniuc, după ședința săptămânală a PDM.

„Cristina Balan, responsabilă pentru relații externe în cadrul partidului, a primit deja acceptul Departamentului de Stat al SUA. Este o persoană care cunoaște bine situația din țara noastră, obiectivele guvernării și dosarul cooperării dintre Republica Moldova și Statele Unite. Avem încredere că dumneaei va contribui consistent la dezvoltarea relațiilor dintre țările noastre și-i dorim succese”, a spus Vlad Plahotniuc.

Urmează să fie parcurse în continuare toate procedurile parlamentare și guvernamentale.

Cristina Balan a reprezentat PDM în cadrul evenimentelor externe și în cadrul întrevederilor cu oficiali din Uniunea Europeană și din Statele Unite ale Americii. Este, de asemenea, un membru activ al Internaționalei Socialiste, făcând parte din Comitetul pentru Buget și Finanțe. În anul 2017, ea a obținut premiul “Femeia Anului în Politică”.

De asemenea, ea este președintele Fundației pentru o Democrație Modernă, ce se constituie ca platformă pentru experți și lideri de opinie din Republica Moldova în relația cu organizații externe de profil, inclusiv grupuri de reflecție și fundații progresiste.

Cristina Balan are o experiență vastă în management, lucrând în ultimii 20 de ani în companii și organizații internaționale de top, dintre care 15 ani în poziții de conducere.

Este căsătorită și are doi copii. Vorbește fluent limbile română, rusă și engleză.

Comentarii: 0  
 
TAGURI