Rusia, sub ameninţarea Statului Islamic
3 Mai 2018 08:05
Organizaţia Statul Islamic (SI) plănuia comiterea mai multor atacuri în zona Moscovei, pe durata Cupei Mondiale, însă totul a fost dejucat de Serviciul Federal rus de Securitate (FSB). Teroriştii vizau locuri unde sunt programate să se dispute partide în cadrul turneului final.

 

Conform FSB, patru membri ai Statului Islamic primeau instrucţiuni de la o persoană din Siria, prin Telegram, un binecunoscut serviciu de mesagerie. Serviciul Federal rus de Securitate nu a oferit detalii cu privire la momentul în care atacurile ar fi urmat să se producă sau locurile vizate de terorişti.

În perioada 14 iunie - 15 iulie, în Rusia va avea loc Cupa Mondială, motiv pentru ţara gazdă a sporit măsurile de securitate. De precizat că armata rusă ajută guvernul de la Damasc să lupte contra forţelor rebele siriene.

FSB a precizat că teroriştii au fost reţinuţi în urma unei operaţiuni speciale a forţelor de securitate în oraşul Novîi Urengoi, la 2.300 km nord-est de Moscova. Au fost descoperite, în urma percheziţiei, mai multe materiale de propagandă a Statului Islamic.

Comentarii: 0  
 
TAGURI