OSCE salută evoluțiile de ultimă oară în procesul de reglementare a diferendului transnistrean
27 Aprilie 2018 10:31
Organizația pentru Securitate și Cooperare în Europa (OSCE) salută semnarea deciziei protocolare cu privire la participarea în traficul rutier internațional a autovehiculelor din regiunea transnistreană, documentul fiind un pas important în procesul de reglementare a diferendului transnistrean.

Declarația a fost făcută de Secretarul General al OSCE Thomas Greminger, la New York, în cadrul unei întrevederi cu Ministrul Afacerilor Externe și Integrării Europene Tudor Ulianovschi, care participă la reuniunea de nivel înalt a Adunării Generale a ONU privind construcția păcii durabile.

Secretarul General al OSCE a remarcat că negocierile în procesul de reglementare transnistreană au înregistrat progrese notabile, inclusiv datorită deschiderii și voinței politice ale ambelor părţi. Oficialul a menționat că OSCE va susține eforturile participanților la negocieri pentru soluționarea diferendului transnistrean, cu respectarea principiului suveranității și integrității teritoriale a Moldovei, cu acordarea unui statut special pentru Transnistria.

Ministrul Tudor Ulianovschi a apreciat poziția OSCE, menționând că soluționarea problemei transnistrene este unul din obiectivele de bază ale programului de guvernare, iar toate eforturile autorităților sunt îndreptate întru crearea premiselor politice pentru procesul de reglementare pașnică a conflictului de pe Nistru.

Comentarii: 3  
Maxim 27 Aprilie 2018 10:52
0 (0)
Trebuie sa simtim sustinerea OSCE si UE deoarece ei sunt foarte importanti pentru statul nostru! Si datorita ajutorului lor noi ne dezvoltam!
Mihai 27 Aprilie 2018 11:25
0 (0)
Cred ca apreciaza in primul rind faptul ca dupa ani si ani in care negocierile batea pasul pe loc, acum exista niste masuri concrete din partea autoritatilor de la Chisinau care apropie cele doua maluri ale Prutului.
Spencer 27 Aprilie 2018 12:11
0 (0)
Uite că totuși eforturile guvernului sunt apreciate peste hotare și pentru prima oară-n două decenie, țara noastă face primii pași în dezvoltarea și dezghețarea conflictului transnistrian!
 
TAGURI