Delegația Parlamentului participă la Sesiunea de vară a Adunării Parlamentare a Consiliului Europei
23 Aprilie 2018 14:38
Delegația Parlamentului Republicii Moldova participă la sesiunea de vară a APCE. Reuniunea are loc la Strasborg, în perioada 23-27 aprilie 2018, comunică Democracy.MD. 

Din componența delegației conduse de Marian Lupu, președintele delegației naționale la APCE, fac parte deputații Valeriu Ghilețchi și Inna Șupac.

În cadrul reuniunii parlamentarii vor discuta despre lupta împotriva terorismului, protecția integrității editoriale și statutul jurnaliștilor în Europa. Pe ordinea de zi a sesiunii mai figurează dezbateri privind situația din Libia și un raport despre drepturile și nevoile umanitare ale persoanelor strămutate în Europa.

Alte subiecte care vor fi discutate în sesiunea APCE se referă la provocările legate de războiul hibrid, lupta împotriva crimei organizate și confiscarea averii ilicite, formele de tuberculoză rezistente la medicamente, integrarea copiilor migranților prin intermediul educației, schimbările climatice și aplicarea Acordului de la Paris.

Totodată, la Strasbourg, pe 26 aprilie, delegația Parlamentului la APCE va organiza un eveniment pentru a marca 20 de ani de la constituirea Organizaţiei pentru Democraţie şi Dezvoltare Economică – GUAM.

Republica Moldova deține în acest an președinția organizației.

Comentarii: 0  
 
TAGURI