Candidatul PAS pentru funcția de primar de Bălţi are probleme serioase la capitolul integritate
21 Aprilie 2018 22:09
Candidatul Partidului „Acțiune și Solidaritate” pentru funcția de primar de Bălţi are probleme serioase la capitolul integritate. Portalul nordnews.md scrie că Simion Guţu, fost fruntaş local al Partidului Popular Creştin Democrat, condus de Iurie Roşca, are o datorie neplătitiă de 22 demii de lei către Colegiul de Medicină din localitate.

„În 2009, când Iurie Roșca a fost numit viceprim-ministru, Guțu a primit în dar, din partea Primăriei Bălți, un apartament. Până atunci, el locuise, împreună cu familia, într-o odaie din Caminul Nr1 al Colegiului de Medicină din Bălți, instituție față de care actualul candidat PAS nu și-a onorat toate obligațiile financiare. Administrația Colegiului l-a acționat în judecată pentru a recupera suma de 22 000 de lei, pe care familia Guțu o datorează pentru chiria spațiului locative”, scrie nordnews.md.

Portalul citat mai scrie că în annul 2016, mezinul familiei Guțu, Maxim, a fost condamnat în instanță pentru escrocherii în proporții deosebit de mari. În prezent, acesta este dat în căutare internațională, fiind condamnat la 15 ani de pușcărie.

Simion Guțu este fostul președinte al Organizației Teritoriale Bălți a Partidului Popular Creștin Democrat, notează sursa citată. Acesta a candidat și în 2007 la funcția de edil al municipiului Bălți, însă a obținut un număr modest de voturi.

În prezent, Guțu este liderul Organizației Teritoriale Bălți a Partidului „Acțiune și Solidaritate”.

Comentarii: 0  
 
TAGURI