SUA încurajează autoritățile din Moldova să continue reformele: „Apreciem acțiunile întreprinse până acum”
17 Aprilie 2018 10:49
Statele Unite ale Americii vor acorda tot suportul pentru ca Republica Moldova să se apropie de  Uniunea Europeană și SUA. Declarația a fost făcută de către asistentul Secretarului de Stat al Americii, Wess Mitchell, în cadrul unei întrevederi cu președintele Parlamentului Andrian Candu. Oficialul străin a subliniat că este impresionat de eforturile pe care le depune țara noastră în sensul promovării reformelor și a încurajat autoritățile de la noi să continue pe aceeași cale.

 „Apreciem acțiunile întreprinse până acum de autoritățile din Republica Moldova și vom oferi mai mult suport Moldovei și regiunii Dvs”, a specificat Mitchell.

La rândul său, Andrian Candu a mulțumit Statelor Unite ale Americii pentru susținere și a prezentat acțiunile guvernării pentru asigurarea securității și prosperității cetățenilor Republicii Moldova.

În particular, președintele Parlamentului, a vorbit despre procesul de ajustare a legislației media la standardele internaționale și a subliniat efortul comun depus în acest sens de către societatea civilă, experți și partenerii străini.

Președintele Parlamentului și-a exprimat convingerea că ajustarea legislației va asigura libertatea de expresie, independența presei și-i va proteja pe consumatori de falsuri și propagandă.

De asemenea, Andrian Candu a amintit despre conferința interparlamentară, care a avut loc în luna martie, în care Moldova, Georgia și Ucraina s-au angajat să facă front comun în probleme de securitate și în eforturile de integrare europeană.

Totodată, Președintele Parlamentului a vorbit despre programele și reformele care vin să asigure debirocratizarea serviciilor publice, integritatea demnitarilor și funcționarilor, condițiile bune și egale pentru lansarea și dezvoltarea afacerilor dar și asigurarea stabilității sectorului financiar-bancar.

Andrian Candu a reiterat introducerea regulilor stricte care vin să prevină și să contracareze tentativele de spălare de bani, precum și mai multe programe sociale lansate de autorități pentru acces egal al tuturor locuitorilor țării la sănătate, educație și drumuri.

Dr. A.Wess Mitchell a preluat funcția de asistent al Secretarului de Stat în octombrie 2017, fiind responsabil de relațiile cu peste 50 de țări din Europa și Eurasia, NATO, UE și OSCE.

Comentarii: 0  
 
TAGURI