Europarlamentarii monitorizează eficiența utilizării sprijinului financiar din partea UE în Republica Moldova
4 Aprilie 2018 16:34
Progresele și provocările în implementarea Acordului de Asociere, proiectele realizate în Republica Moldova cu sprijinul financiar al UE au fost discutate în cadrul întrevederii reprezentanților majorității parlamentare cu delegația Parlamentului European.

La discuții au participat Președintele Fracțiunii parlamentare PD, Marian Lupu, Președintele Grupului PPE, Eugen Carpov și europarlamentarii din Comisia pentru Afaceri Externe și Comisia pentru Bugete.

Președintele Fracțiunii PD, Marian Lupu s-a referit la inițiativa majorității parlamentare de a introduce în Constituție obiectivul de integrare europeană a Republicii Moldova.

La rândul său, Președintele Grupului PPE, Eugen Carpov a precizat că este nevoie de o campanie națională pentru a informa consecvent despre beneficiile integrării europene și proiectele implementate cu susținerea financiară a UE.

Eurodeputații au menționat că UE este determinată să sprijine Republica Moldova pe calea integrării europene în funcție de progresele înregistrate de țara noastră.

În cadrul întrevederii oficialii au mai discutat despre modificările legislative privind lupta cu propaganda informațională, proiectul noului Cod al audiovizualului, noile prevederi ale legislației electorale, evoluțiile politice și pregătirile pentru alegerile parlamentare din acest an.

Delegația Parlamentului European efectuează o vizită în Republica Moldova în perioada 2-6 aprilie 2018, pentru a evalua nivelul de implementare a Acordului de Asociere cu UE și a monitoriza eficiența utilizării sprijinului financiar din partea UE.

Despre rezultatele misiunii de documentare în Republica Moldova eurodeputații vor raporta în cadrul Comisiei pentru Afaceri Externe și Comisiei pentru Bugete. Delegația Comisiei pentru Afaceri Externe este condusă de Laima Liucija Andrikienė, iar cea a Comisiei pentru Bugete – de Siegfried Mureşan.

Comentarii: 2  
timofei 4 Aprilie 2018 16:56
0 (0)
bine fac pacat insa ca implica interese politice in toata sustinerea lor favorizand propagandistii rusesti sa manipuleze moldovenii!
realist 4 Aprilie 2018 17:49
0 (0)
Ce parere au despre sistemul mixt? Am inteles ca in Italia tot s-a adoptat acest sistem de vot
 
TAGURI